Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde yıl ilki gerçekleştirilen "Antalya International Student Cup AIU IS CUP-1", üniversitenin uluslararası öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
UAÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi ve Spor Birimi tarafından düzenlenen AIU IS CUP-1" (Antalya International Student Cup) turnuvasına bu yıl ilk defa olmasına rağmen 10 farklı takım katıldı. Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda Bulduzers takımını 4 - 1 ’lik skorla yenen International Turin takımı şampiyon oldu. İkinciliği Bulduzers takımı, üçüncülüğü ise Asia Mix takımı kazandı. Turnuvanın Gol Kralı ise toplamda 18 gol atan İmran Yakubu oldu. Turnuva sonunda dereceye giren takımlar kupa madalya ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.
Ödül töreninde konuşan UAÜ Uluslararası Öğrenciler Ofisi Sorumlusu Mehmet Kaya, “Henüz eğitimde üçüncü yılını yaşayan fakat 81 farklı ülkeden öğrencisi olan üniversitemizde öğrencilerin kaynaşması adına böyle bir turnuva bizim için kaçınılmaz oldu. Çünkü farklı coğrafyalar ve kültürlerden gelen öğrenciler arasında böyle sportif faaliyetler düzenleyerek, birbirlerini daha yakından tanımaları ve kaynaşmalarını sağlamayı amaçladık. İnşallah önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda bu tür sosyal faaliyetleri ve katılımcıların sayılarını daha da arttırarak öğrencilerimizin enerjilerini sağlıklı bir şekilde harcamalarını hedefliyoruz” dedi.
UAÜ Spor Birimi Yöneticisi Musa Turmuş ise konuşmasında, “Üniversitemiz 81 farklı ülkeden eğitim alan öğrencisi ile gerçekten adına yakışır bir uluslararası üniversite. Geçen yıllarda bu durumu göz önünde bulundurarak böyle bir organizasyon düşünmüştük. Fakat biz ülke olarak AIU WORLD CUP planlıyorduk. Ancak öğrencilerimizin birbirleriyle kaynaşmaları adına, farklı kültürlerin ortak bir gayede bir arada olmalarına, aynı zamanda da enerjilerini olumlu yönde harcamaları için karma takımlar oluşturarak turnuvaya katılımlarını sağladık” dedi.