Vakıflar Meclisi vakıf arazisi üzerinde gecekondusu bulunan 5 bine yakın hak sahibinin tapu almasına ilişkin takas işlemini onayladı. 23 milyon TL’lik takasın müjdesini veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Konut alanlarındaki Vakıf parsellerinde gecekondusu olan hak sahiplerine ay yıldızlı tapularını en kısa sürede vereceğiz” dedi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Teşkilatı’nın, Habibler Mahallesi’nde düzenlediği açık hava toplantısında bölgede yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı. Yağmura rağmen Habibler, Sütçüler, Baraj ve Hüsnü Karakaş mahalle sakinleri toplantıya yoğun ilgi gösterdi. Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Ak Parti Antalya Milletvekilleri adayları Ercan Mekteplioğlu, İzzet Yılmaz ile belediye meclis üyeleri ve bölge mahalle muhtarının katıldığı toplantıda Başkan Tütüncü yerel seçimlerin ardından geçen bir yıllık sürede önemli hizmet ve eserleri Kepez’e kazandırmanın sevinciyle geldikleri kaydetti.
HASTANE 29 EKİM’E YETİŞECEK
350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi’nin temelini bir yıl önce attıklarını ve muhalefet partilerinin bu yatırımı “Seçim yatırımı” olarak nitelediğini hatırlatan Hakan Tütüncü, “Temel atıldıktan sonra muhalefet partileri, hastaneyi yapmayacaklar, hastane seçim yatırımıdır, dediler. Biz ise temel atma töreninde, hastanenin 29 Ekim 2015’te hizmete açacağız, dedik. İşte şimdi hastanenin ince işçiliğine geçildi. Söz verdiğimiz gibi hastanemiz, Cumhuriyet Bayramı’nda 29 Ekim 2015’te hasta kabulüne başlayacak” dedi.
23 MİLYON TL’LİK TAPU TAKASI
Bölgedeki vakıf arazilerinin sorununu çözme sözü verdiklerini ve 5 bine yakın tapu hak sahibini sevindirecek haberle geldiklerini ifade eden Başkan Tütüncü, “Vakıf arazilerinde, gecekondusu olan vatandaşlarımızın tapu almasının önündeki engeli ortadan kaldırdık. Vakıflar Meclisi, Gazi ile bazı mahallelerimizde 5 bine yakın hak sahibinin, tapu özlemini giderecek olan Kepez tarihinin en büyük takas işlemini onayladı. Tam 23 milyon liralık bir takas gerçekleşti. Böylece Vakıf arazilerini, Hazine mülkiyetine geçirerek, hak sahiplerine belli bir ücret karşılığında tapu vermek mümkün hale geldi. Sütçüler ve Yeşilırmak caddelerinde yol kenarında ticari parseller hariç, Vakıf arazilerinin konut parselleri üzerinde gecekondusu olanları hak sahipliği yapıyoruz. Vakıf arazilerinde gecekondusu olan hak sahiplerine ay yıldızlı tapularını veriyoruz. Ticari alandaki Vakıf parsellerinin sorununu çözümüne yönelik çalışmaları başlattık” diye konuştu.
ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI
Büyükşehir belediyesinin, bölgedeki alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini aktaran Başkan Hakan Tütüncü, “Kısa bir süre sonra Sütçüler Caddesi’nin asfaltını ve kaldırımını yenileceğiz. Yeni imar hakları ve hastane ile bölgemiz değer kazanıyor. Bölgede her gün yeni binalar yapılıyor. Yeni binalarla Kepez’in en güzel yerleşim yeri Habibler, Sütçüler, Baraj ve Hüsnü Karakaş oluyor.”
Ayrıca Tütüncü, Habibler Mahallesi’ne, yeni bir okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile gerekli yazışmaları başlattıkları müjdesini de verdi.