Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, eski İl Özel İdare Binası alanı yerinde Antalya’ya kazandırdığı park ve yürüyüş parkuru, vatandaşların tarafından büyük ilgi görüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin İl Özel İdare binasını yıkarak yerine yaptığı, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı toplu açılış töreniyle hizmete girdi. “Çocuk ve Çiçek, Sanat ve Çiçek” temalı yeşil alanları, Kadın Yarı vadisi içindeki yürüyüş yolları ile büyük beğeni toplayan park, Antalya’nın yeni cazibe merkezi oldu.
“Sanat ve Çiçek” temalı Yavuz Özcan Parkı’nda gerçek insan ölçüleriyle orantılı bitki heykellerinden oluşan küçük bir orkestra, piyano formunda süs havuzu ilgi çekiyor. Park, yeşil alanları, içinden su akadan piyanosu, amfi tiyatrosu, süs havuzları, oyun alanları, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler bitki heykelleri ile beğeni topluyor.
Eski İl Özel İdare alanı ile Yavuz Özcan Parkı’nı Kadın Yarı vadisinden birbirine bağlayan yaklaşık 120 metre uzunluğundaki seyir parkuru, Antalyalıların ilgi odağı oldu.