AK Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı Salih Altun, yeni Anayasa ile memura siyaset yasağının mutlaka kaldırılması gerektiğini söyledi.
Devlet memurlarının bağlı oldukları bakanlıkların en üst amiri durumunda olan Bakanların siyasi parti üyesi olduğunu ifade eden Altun, “bir memurun siyasi partiye üye olması onun adaletsiz, taraflı ve partizanca davranacağını göstermez, aksine daha sorumlu ve dikkatli hareket etmesini gerektirir” dedi.
Ak Parti Ardahan Milletvekili aday adayı Salih Altun, siyaseti ve siyasetçiyi itibarsızlaştırmak isteyen vesayetçi zihniyetin, “memur siyaset yapmaz mottosu” oluşturduğunu, siyaset yapmanın sanki ayıp, yakışıksız bir işmiş gibi gösterildiğini söyleyerek, “siyaset yapmak her vatandaşın temel hakkı olarak yeni anayasada tanımlanmalıdır, bu ülkede yaşayan işçi, memur, esnaf, iş adamı, serbest meslek sahibi, herkesin ülkenin gidişatına ilişkin fikirlerini özgürce söyleme ve yayma hürriyeti olmadır” dedi.
ALTUN: MUHALEFET KOMİSYONDA EVET DEDİĞİNE SONRA HAYIR DEDİ
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Salih Altun, “Bilindiği üzere 2011 yılında bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmuştu, bu komisyona meclisteki temsil sayılarına bakılmaksızın tüm partilere eşit üye verme hakkı tanınmış ve yeni anayasanın ittifakla yazılması için son tarih 31 Aralık 2012 olarak belirlenmişti. Komisyon bu sürede çalışmaları bitiremediği için çalışmalara devam kararı alınmış ancak muhalefet partilerinin uzlaşmaz tutumu nedeni ile çalışmalar 2013 yılında sona ermişti. Bu süre zarfında tüm partiler 60 madde üzerinde tam ittifak sağlamıştı. Hatta o günlerde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Eğer mutabıksak diğer siyasi partilerin katılıp katılmaması önemli değil, CHP ile birlikte meclisten geçirelim. Herhangi bir şart öne sürmeden, bu 60 maddeyi görüşmeye varsalar devam ederiz’ demişti. Ancak CHP komisyonda tamam dediği bu maddelerin TBMM’den geçirilmesine yanaşmamıştı.’’
Dönemin Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonunda partilerin, hâkimler ve savcılar, silahlı kuvvetler, kolluk gücü, Sayıştay başkan ve üyeleri, mülki idare amirleri dışında kamu çalışanlarının partilere üye olabilmesi konusunda uzlaştığını söyleyen Salih Altun, “MHP, siyaset yasağı bulunan devlet memurları arasında MİT’çilerin de yer alması konusunda bastırmış ancak onlar da bu ısrarından vazgeçince MİT mensuplarına da siyasi partilere üye olmanın yolu açılmıştı” dedi.
400 VEKİLİN 2’Sİ ARDAHANDAN
Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı Salih Altun, 400 Milletvekili hedefine Ardahan’dan 2 Milletvekili katkı sunacaklarına inandığını söyledi. Altun “yeni Anaysa tam anlamıyla sivil bir anayasa olacak, başkanlık sistemi ile taçlanacak inşallah” dedi.