Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) işbirliği ile ‘2015 Yılına 2015 Fidan’ isimli bir etkinlik düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Ardahan Komagene Çiğ Köfte ve Ardahan Şok Marketler Zinciri çeşitli ikramlar ile destek oldu.
Etkinliğe Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürkan Doğan ile Prof. Dr. Orhan Söylemez, Genel Sekreter Ercan Gültürk, SBMYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal, akademik ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin ilk fidanını Ardahan Belediye Başkanı Köksoy, ARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Doğan ile Prof. Dr. Söylemez beraber dikti. Etkinlik sırasında aynı zamanda orman mühendisi de olan Köksoy, fidan dikimi hakkında çeşitli bilgiler verdi. Bahçelerde peyzaj planına göre fidan dikimi yapılması gerektiğini belirten Köksoy şöyle konuştu; “çok fidan dikmek elbette ki Türkiye coğrafyasın da çok ihtiyaç var ama bahçelerde böyle değil. Bahçelerde planlı hareket etmek lazım, bunun altını çiziyorum.” Dedikten sonra fidan dikimi yapılan SHMYO bahçesinin üçer metre aralıklar ile fidan dikimine uygun olduğunu ifade etti.
ARÜ TEMA Kulübü tarafından açılan stanttan erozyonla mücadele ve ormanları koruma hakkında bilgilerin yer aldığı broşürler ile çeşitli ikramlar dağıtıldı. Etkinliğin devamında çalan hareketli müzikler ile öğrenciler doyasıya eğlendi.