Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın tarifiyle “gücünü ve enerjisini insan sevgisiyle dolu, bilimsel referansları temel düstur edinen, ülkemize/bölgemize ve dünyamıza ışık saçacak insanlar yetiştirmeye adayan” Ardahan Üniversitesi, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerini mezun edecek olmanın heyecanını yaşıyor. ARÜ, 9 Haziran 2015 Salı günü Yenisey Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu’nda muhteşem bir mezuniyet törenine imza atmaya hazırlanıyor.
Sevinç, Gurur, Mutluluk…
Törene, ülkemizin dört bir tarafından çocuklarının mezuniyet sevinci ve gururunu paylaşacak birçok aile katılacak. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkmenistan Ankara Büyükelçiliğinden Baş Büyükelçi Ata Övezoviç Serdarov, Eğitim Ateşesi Nagmat Nazarov ile Konsol Myratgıldi Akmemmedov, protokol üyeleri ile ARÜ yönetimi başta olmak üzere, birçok davetli, akademisyen ve medya temsilcisinin teşrif edeceği program saat 14.00’dan itibaren başlayacak.
ARÜ’de Yine Şenlik Havasında Bir Tören…
Üniversite mezunu olmanın heyecanını yaşayacak olan öğrencileri bu sene de farklı sürprizler bekliyor. Şenlik havasında geçecek törende, üniversite birincisi olan öğrenci mezuniyet kütüğüne plaka çakacak. Bölüm birincisi olan öğrenciler protokol üyeleri birlikte mezuniyet fidanı dikecek.
Rektör Prof. Dr. Korkmaz: “Gücümüzü ve Enerjimizi Işık Saçacak İnsanlar Yetiştirmeye Adadık…”
Mezuniyet töreni öncesi konuyla ilgili bir açıklama yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kurulduğu günden itibaren Ardahan Üniversitesi’nin ana hedeflerinden birinin geleceğin dünyasını biçimlendirecek bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyerek, “Sevgili öğrencilerimizin, geleceğin dünyasını biçimlendirecek nitelikte bir eğitim almaları, ana hedeflerimiz arasındadır. Zira nitelikli insan gücü, ülkemizin ve insanlığın en değerli servetidir. Gücümüzü ve enerjimizi; insan sevgisiyle dolu, bilimsel referansları temel düstur edinen, ülkemize/bölgemize ve dünyamıza ışık saçacak insanlar yetiştirmeye adadık. Bize katılan her akademisyen, her öğrenci ve her personelle daha güçlenip bu kutsal ülküye ışık hızında akmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.