Ardahan Belediye Başkanız Faruk Köksoy, AVM iş merkezi “Kanalizasyon ve Yağmursuyu altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.
Çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada Başkan Köksoy, şöyle konuştu;
“Halil Efendi Mahallemizdeki kanalizasyon çalışmasının başındayız. Son 3 yıldır Ardahan’da 60 kilometre kanalizasyon çalışmamızı bitirdik. Bu yıl yapacağımız kanalizasyon çalışmalarıyla birlikte Ardahan’ın kanalizasyon altyapısı tamamen bitirilmiş olacaktır. Görüldüğü gibi, güçlü makine ekipmanlarıyla en az 3 adet kırıcı makinelerle Halil Efendi Mahallemizin kayabaşı bölgesinde çalışmalar yürütülmektedir. Burada toplam 10 kilometre civarında bir çalışmamız olacak. 15 kilometre civarında da Yenimahalle’de yapılacak çalışmamızla birlikte Ardahan’ın kanalizasyon altyapısını tamamen bitirmiş olacağız diyen Başkan Köksoy; Bununla birlikte bu projenin içerisinde 5 kilometre‘de ana caddelerimizde yağmur suyu şebekesi yer altına alınacak. Yağmur suyu şebeke projesi’de elbette ki yollarımızın sıhhati, şehrimizde ki ani sağanak yağışlar ve kar erimeleriyle birlikte oluşan yüzeysel sular yer altına alınarak bertaraf edilmiş olacak, böylece yollarımızın daha sağlıklı olmasını şehrimizin daha az kirlenmesini sağlayacaktır. Bu yıl ki kanalizasyon çalışmalarımızla birlikte toplamda 85 kilometre kanalizasyon ve 5 kilometre yağmur suyu şebekesi altyapısı ve kanalizasyon projesinin arıtılmasıyla birlikte yaklaşık 25 milyon TL’lik bir proje hayata geçmiş olacaktır. Bu ihale bedeli olup, Proje bedeli bunun çok üstündedir. Yaklaşık 40 milyon TL’lik bir bedeldir. Bu çerçevede bu paranın elbette ki temin edilmesi hemen uygulamaya koyulması çok da kolay değildir, bunu bütün hemşerilerim bilir. Bize bu finansı sağlayan onay veren, bu projenin Ardahan’da hayata geçirilmesi, ve önemli altyapı probleminin ortadan kalkmasına sebep olan Hükümetimize, Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminde başlatılmış olmasından dolayı, Cumhurbaşkanımıza ve Kalkınma Bakanımıza Milletvekilimize müteşekkiriz, teşekkür ediyoruz.
Bu çalışmalarımızla Ardahan’ın tüm altyapı çalışmalarını bitirmiş olacağız bundan sonra ise üst yapı şehir estetiği tarihi mekanlar, park ve bahçeler ile diğer sosyal kültürel tesis ve faaliyetleri ile ilgili çalışmalara yoğunlaşarak kısa sürede Ardahan’ın ihtiyaç duyduğu temel proje ve programlarını bitireceğimizi belirterek hepinize sayılar sunuyorum.”