Gürcistan’ın Mtskheta-Mtianeti Valisi Nugzar Kipiani, Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in daveti üzerine beraberinde ki heyet ile birlikte Ardahan’a geldi.
Vali Ahmet Deniz tarafından karşılanan Kipiani ve beraberinde ki heyet, ilk olarak Valilik Makamına geçti. Tercüman eşliğinde yapılan ikili görüşmeler sonucunda Vali Ahmet Deniz ve Mtskheta Valisi Nugzar Kipiani ortak basın açıklamasında bulundu.
Yapılan ikili görüşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ve Gürcistan Hükumeti ile Türk ve Gürcü halkları arasında ki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde ortak temenniler konuşuldu. Görüşmelerde ayrıca, iki ülke ve ilin mülki idare amirleri ile halkın arasında çok boyutlu işbirliği projelerinin hayata geçirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.
Yapılan görüşmeler neticesinde; İleriki dönemlerde karşılıklı resmi ziyaretler gerçekleştirmek ve çalışma gurupları tesis etmek suretiyle tecrübe paylaşımında bulunmak. Ekonomik, sosyal ve insani bağların temelini oluşturan kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla fikir teaisi yapmak ve kültürel faaliyetler gerçekleştirmek. Ardahan ve Mtskheta-Mtianeti Bölgesinde faaliyet gösteren Türk ve Gürcü iş dünyası temsilcileri arasında ki işbirliği potansiyelinin geliştirilmesine katkı sağlamak ve bu yönde ortak projeler hazırlamak. Tarım, hayvancılık, çiftçilik, meyvecilik, bağcılık, tavukçuluk, gıda ve işletme üretimi, turizm, dağcılık ve doğal kaynakların kullanılması gibi alanlarda gelişme kaydedilmesine destek vermek konularında ortak kararlar verildi.
Vali Deniz eşliğinde Kipiani ve beraberinde ki heyet daha sonra Yalnızçam Kayak Merkezi’nde yapılan turistik konaklama oteline gitti. Otelde ki incelemelerin ardından heyet, tarihi kongre binasını gezdi. Heyet son olarak Serhat kalkınma Ajansı’nın (SERKA), hazırladığı toplantıya katıldı. Valilik’te yapılan toplantıda SERKA’nın bölgede kalkınmaya yönelik yaptığı çalışmalar ve bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan olumlu gelişmeler anlatıldı.
Gün boyu devam eden temasların ardından Vali Ahmet Deniz tarafından Ardahan Üniversitesi Yenisey Konuk Evi’nde Vali Nugzar Kipiani ve beraberinde ki heyet onuruna yemek verildi. Yemeğe Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanefi Palabıyık, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci katıldı.