Türkiye’de yükseköğrenim camiasında sürekli kıldığı “yenilikler ve ilklerle” dikkat çeken Ardahan Üniversitesi, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi üniversite adayı öğrenciler tarafından ziyaret ediliyor. ARÜ, Çıldır Lisesi öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, Türkiye’nin en güzel kampüs alanına sahip olan ve fiziki, mimari, sosyal ve akademik donanımı/imkânlarıyla üniversite yerleşkeleri arasında özgün ve ayrı bir yeri olan Yenisey Yerleşkesi’ni gezdi. Gezide öğrenciler yerleşke alanındaki binalar, derslikler, bölümler ve tesisleri inceledi. Gezide öğrencilere ARÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nuri Sezer eşlik etti.
ÖĞRENCİLER REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ’LA BULUŞTU
Gezi programı çerçevesinde öğrenciler İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Kırmızı Salonda Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile bir araya geldi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürkan Doğan ile Prof. Dr. Orhan Söylemez, Genel Sekreter Ercan Gültürk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. ARÜ’nün akademik kadrosu/bölümleri hakkında bilgi veren ve üniversitemize yeni katılan akademisyenlerimizi tanıtan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ARÜ’nün her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini vurguladı. Üniversitemiz tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası projelerle ilgili bilgi de veren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.
ÖĞRENCİLER, ARÜ’YÜ ÇOK BEĞENDİ
Program sonunda öğrenciler ARÜ’nün birbirinden cezbedici olanaklar, mekânlar ve çeşitli standartlara sahip olduğunu belirterek yaptıkları gezinin geleceklerini yakından ilgilendirecek olan üniversite tercihleri açısından faydalı olacağını dile getirdi.