Artvin’in Arhavi ilçesinde 18. yüzyılda yaptırılmış olan Çiftekemer Köprüsü’nün turizme kazandırılması ve entegrasyonu için yürütülen ışıklandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılış töreni düzenledi.
Arhavi ilçesi Ortacalar köyüne 25 kilometre uzaklıktaki Arılı ve Küçükköy yol ayrımında bulunan ve birbirine dik gelecek şekilde iki köprüden meydana gelen tek gözlü ve eğimli yola sahip Arhavi Çiftekemer Köprüleri aydınlatma ve ışıklandırma çalışmaları açılış törenine Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İlçe Kaymakamı Muhammet Önder, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, bazı kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.
Yaklaşık 300 yıllık tarihe sahip olan Çifteköprü, ilçenin en çok ziyaret edilen turizm noktalarından biri olmasının yanı sıra diğer doğal turizm zenginliklerden Mençuna Şelalesi ile Kamilet Vadisi’nin kesişim noktası olması münasebetiyle de Arhavi’nin turizme açılan kapısı konumda yer alıyor.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Arhavi Çiftekemer köprülerinin atalarımızdan kalan çok önemli bir miras olduğunu belirterek ışıklandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu tarihi köprünün gün yüzüne çıkartılarak turizm alanında daha çok hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
Artvin Valisi Kemal Cirit ise Arhavi’nin dışarıdan gelen turistleri ilk karşılama noktalarından birisi olduğunu belirterek "Ecdadımız çok güzel eserleri bizlere bırakmış. Bizlerde onların torunları olarak bu eserleri turizme sunmak zorundayız. Artvin geleceğini turizm ve eğitim alanında arıyor. Turizm noktasında birçok aşama kat ettik. İnsanlarımız daha bilinçli hale geldi. Yöneticilerimiz daha çok çaba sarf ediyorlar. İşte Çifteköprüler, Mençuna Şelalesi, Dikyamaç Köyündeki etnografya müzesi ve diğer değerleriyle turizmde önemli bir yere sahip. Işıklandırılan Çiftekemer Köprüleri görseliyle turizmin hizmetine sunmak istiyoruz" dedi.