3. Kuyucular Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 31 Mayıs Pazar günü yapılacak.
Açılış konuşmasını Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın yapacağı festivale, müzikten tiyatroya, sinemadan fotoğrafa, resimden heykele olmak üzere sanat dallarından birçok sanatçı katılıyor. Başkan Özakcan, “ 3. Kuyucular Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalimizi gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.
“ULUSLARARASI FESTİVALLER UYGARLIK BİLİNCİMİZİ GELİŞTİRİR”
Festival günü Bey Camii önünden Efeler Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşım hizmeti verileceğini belirten Başkan Özakcan, ”Üçüncüsü gerçekleşecek olan Kuyucular Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl uluslararası olarak düzenlenmesi diğerlerinden ayıran özellik oldu. 3. Kuyucular Kültür ve Sanat Festivali Efeler Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenmesine karşın, önemli sanatçıları ağırlayacak, yerli yabancı konuklara Kuyucular’ın yanında Aydın’ın kültürel ve tarihi dokusunu daha yakından görme olanağı sağlayacaktır. Uluslararası festivaller başka ulusların, toplumların kültür ve değerleriyle bizim kültürümüzü bir araya getirir. Bu da uygarlık bilincimizi geliştirmek açısından oldukça önemlidir. Efeler ilçemiz başta olmak üzere Aydın’ın sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel dokusunu en iyi şekilde değerlendirmek ana hedeflerimizden biridir. Efeler Belediyesi olarak bizler bu bilinçle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 3. Kuyucular Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalimizi gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. 31 Mayıs Pazar günü saat 10.00 - 23.00 arası gerçekleştirilecek festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.
ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK
Büyükşehir yasası ile kurulmuş olan Efeler Belediyesi’nin düzenlediği 3. Kuyucular Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali birçok sanatçıya ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, festival günü olan 31 Mayıs Pazar günü, 10.00 -22.00 saatleri arası festival alanına ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek.