Aydın’da 7 Nisan Dünya Sağlık Günü etkinlikleri Köşk Belediyesi ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksek Okulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
ADÜ Köşk Meslek Yüksek Okulu, Köşk Belediyesi ile Şehir Sağlığı Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (ŞESAM) işbirliğiyle düzenlenen 7 Nisan Dünya Sağlık Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinliğine ADÜ ŞESAM Müdürü Prof. Dr. E.Didem Evci Kiraz, Ziraat Fakültesinden Doç.Dr. Engin Ertan, Adü Söke Myo’dan Öğr.Gör. Ahu Sezgin, Öğr. Görev. Kamil Bircan, Söke Myo Otel, Lokanta ve ikram Bölümü Öğr. Gör. Ve Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Zengin, Köşk Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Yeşil, Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Mesut Cin, İlçe Emniyet Amiri Ali Kırhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, Ak Parti Köşk İlçe Başkanı Halil Mollaoğlu, Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, ilçe daire amirleri, sivil toplum kuruşları temsilcileri, ilçemiz esnaf ve işadamları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), 7 Nisan Dünya Sağlık günü etkinliğinde ŞESAM’ın “Gıda Güvenliği”, “Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda” ve Köşk Meslek Yüksekokulunun da “ Sağlıkla ve Güvenle Hazırlanmış Köşk Yöresel Yemekleri Yarışması” etkinliği olarak sağlıklı yaşam konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla kutlandı.
Köşk ilçesi şehir merkezinde ADÜ Köşk MYO öğretim elemanlarının ve Adü Gıda Topluluğunun hazırlamış olduğu anket sonuçları, “Güvenilir Gıda” hakkında bilgilendirme ve son olarak da; ilçemizdeki “Gıda Güvenliği” hakkında yapılan röportajların sunumu, yöresel yemeklerin tadılması ile etkinlik günü büyük bir beğeni ile devam etti.
ADÜ Köşk MYO Müdürü Doç. Dr. A.Demet Karaman, “Okulumuz Aydın’a ve ülkemizin en çok sıkıntı çektiği ve ihtiyaç duyduğu mesleki ve teknik alanda nitelikli ara eleman gereksinimi karşılamak amacıyla 2013-2014 öğretim yılında eğitime başlamıştır. Biz de Köşk MYO olarak bünyemizdeki Gıda Kontrol ve Analizi bölümü aracılığıyla ADÜ Şesam ve Köşk Belediyesi etkinlik ortaklığıyla Dünya Sağlık Günü etkinliğini kutluyoruz. ‘Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği’ sloganıyla her geçen gün önemi giderek artan güvenli gıdaya dikkat çekmektedir. Bu temanın ilk kez ADÜ bünyesinde ilçemizde başlatılmasının gururunu yaşıyoruz. Amacımız, gıda güvenliği, güvenli gıda üretimi ve tüketimi konusunda başta Köşk halkı olmak üzere tüm katılımcılarımızda farkındalık oluşturabilmektir. Yapılan anketler ve düzenlenen yarışmalar ile etkinliğimizin geliştirmek ve halk nezdindeki önemini vatandaşlarımıza aktarma fırsatı bulduk. Destek veren kuruluşlarımıza ve ilçemiz esnaflarına çok teşekkür ederim” dedi.
Sağlıkla ve Güvenle Hazırlanmış Köşk Yöresel Yemekleri Yarışması” etkinliğinde 30 katılımcı dereceye girebilmek için birbirinden leziz yemekler hazırladı. Hazırlanan yemekleri Söke MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ve Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Zengin’in tadımıyla derece sıralaması yapıldı.
Dereceye giren yarışmacılarımız, 1. Yuvarlama yemeği ile Hayriye Koç, 2. Leblebi Helvası ile Sultan Çelik, 3. sıralamasında iki lezzetten de vazgeçemeyen jüri iki kişiyi 3. ilan etti. Kabak Oturtması ile Emine Zeybek ile Etli Enginar Yemeği ile Ayşe Koçyiğit 3’üncülü oldu.
Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Mesut Cin ve Köşk Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Yeşil dereceye giren yarışmacılara madalyalarını, belgelerini ve hediyelerini takdim etti.
Etkinlik katılımcılarına ve destekleyen kuruluş temsilcilerine teşekkür belgesi takdim edildi. Rektörümüz eşi Hatice Bircan, Şehir Sağlığı Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (ŞESAM) Müdürü Prof. Dr. E.Didem Evci Kiraz’a teşekkür belgesini takdim etti. Programın ardımdan tüm misafirler yemeklerin tadına bakmak için yemek lobisine davet edildi.