Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Engelliler Haftası dolayısıyla “Üniversitelerde Engellilere Yönelik Akademik Farkındalık” konulu konferans düzenlendi.
Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü ve ADÜ Engelli Öğrenci Birimi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla organize edilen ‘Üniversitelerde Engellilere Yönelik Akademik Farkındalık’ konulu konferans ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Mustafa Kemal Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suad Sakallı Gümüş, “Üniversitelerde engellerin kaldırılması, engellilere yönelik farkındalık ve üniversite öğretim elemanlarının engellilerin eğitimi konusunda yapabilecekleri" konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı. ADÜ fakülte ve yüksekokullarından temsilcilerin de katıldığı toplantıda, üniversitelerde engelli öğrencilerle ilgili olarak yaşanan veya yaşanması muhtemel akademik veya diğer konulara ilişkin bilgilendirme yapıldı. Toplantıda, engelli öğrencilerin yaşadıkları zorlukları aşabilmeleri için Adnan Menderes Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi’ne başvurmaları gerektiği belirtildi.
“Üniversitelerde Engellilere Yönelik Akademik Farkındalık” konulu konferans, ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Gündoğdu’nun Yrd. Doç. Dr. Suad Sakallı Gümüş’e çiçek vermesi ile son buldu.