Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aile Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında Aydın’da tüm dereceleri Sosyal Bilimler Lisesi aldı. Dereceye giren okul öğrencileri düzenlenen törenle ödüllendirildi.
“TOPLUMUN TEMEL TAŞI AİLE’NİN KORUNMASI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”
Aile haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler için ödüllendirildiği etkinlikte konuşan Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Selma Ural, bizi biz yapan değerlerin başında Aile Mefhumunun önemine değinerek bugün her türlü ekonomik ve teknolojik olanaklara kavuşmuş pek çok toplumun ailenin kıymetini bilemediği için mutluluğu yakalayamadığını söyledi. Bu nedenle bir öğretmen ve bir anne olarak fenni ve sosyal bilimlerin yanında Türk toplumunun gelenek ve göreneklerinin yanında toplumun temel taşı olan Aile’nin önemini de anlatmaya gayret ettiklerini belirten Okul Müdürü Selma Ural, “yarışma düzenlendiğinde öğrencilerimize bu konunun çok önemli olduğunu ve herkesin dünyasını ilk şekillendirdiği ve diğer adı yuva olan Aile’nin önemi ile ilgili kompozisyona yazmasını istedik. Yapılan yarışmada ilk 3 dereceyi de okulumuz öğrencileri aldı. Kendilerini kutluyorum. Bizim için yarışmada derece alınmasından daha önemli olan gençlerimizin ailenin kıymetini ve değerini bilmesidir” diye konuştu.
Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili de bir toplumun zorluklara göğüs germesi ve toplumdaki bireylerin mutlu olabilmesi için mutlaka öncelikle sağlam bir aileye sahip olmaları gerektiğini ve herkesin ailesinin kıymetini bilmesini istedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Uluslar Arası Aile Günü etkinlikleri kapsamında Aydın’da düzenlenen kompozisyon yarışmasında Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden 1. olan 11. sınıf öğrencisi Hilal Gülgür, 2. olan 10. sınıf öğrencisi Çetin Çetiner ve 3. olan 10. sınıf öğrencisi Can Yılmaz’a ödülleri verildi.