Akıllı Robot Yarışması “ADÜ ROBO 2015”, Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) 2-3 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Akıllı Robot Yarışması “ADÜ ROBO 2015”, Adnan Menderes Üniversitesi Merkez
Kampüsü’nde bulunan ADÜ Mühendislik Fakültesi binasında 2-3 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenecek. Yarışmada İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Ahmet Yesevi Lisesi’nden 9 takım yarışacak.
“AMACIMIZ REKABETÇİ BİR ORTAM OLUŞTURABİLMEKTİR”
Etkinliğin koordinatörlüğünü yürüten ADÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İhab Elaff, ADÜ ROBO2015 yarışmasında öğrencilerinin, belli görevleri yerine getiren akıllı robotları tasarlamayı ve uygulamayı öğretmeyi hedeflediğini belirterek, öğrencilerin yenilikçiliklerini gösterme fırsatı sunduğunu dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. İhab Elaff, sözlerine söyle devam etti; “Yarışmanın hazırlık dönemi süresince öğrenciler, akıllı robotlar tasarlamalarını ve uygulamalarını öğrenebilecek. C/C++ dilini robotu programlamak, elektronik devreleri tasarlamayı ve uygulamayı sağlayacak mikrokontrolörleri kullanmayı ve temel mekanik yapıları kullanmayı öğrenmek gibi bilimin temel alanlarını keşfedecek. Bizim bu yarışmadaki gayemiz, geleceğin Türk Mühendisleri kimliğini oluşturacak üniversite öğrencileri arasında rekabetçi bir ortam oluşturmaktır” dedi.