Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın da ziyaret ettiği eczacının önemi ve atık ilaçlarla ilgili etkinlik standı büyük ilgi uyandırdı.
Aydın Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Erhan Algan, Genel Sekreter Ecz. Yüksel Şekerci ve Nazillili eczacılar Nazilli Belediye Meydanında kurdukları stantta çocuklara balon ve broşür dağıttılar... Eczacının önemi ve atık ilaçlarla ilgili etkinlik standına vatandaşın ilgisi büyük olurken Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’da standı ziyaret ederek Eczacılar Haftası nedeni ile eczacıların günlerini kutlayarak, Aydın Eczacı Odası tarafından başlatılan Atık İlaç Projesi hakkında bilgi aldı.
Aydın Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyeleri Standı ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Alıcık’a, İlçenin belli yerlerine atık ilaç bidonları yerleştirerek, çöpe atılan ilaçların bu bidonlara atılmasını sağlayarak çöpe atılan ve oradan da toprağa karışan atık ilaçların, besin zinciriyle insan vücuduna girmesini önleneceğini belirterek proje hakkında bilgilendirdi. Böyle bir projeye destek olabileceklerini ifade eden Belediye Başkanı Alıcık, Belediye olarak yapılacak çalışmalarda projeye katkı sağlayacaklarını söyledi.
14 Mayıs Eczacılık Günü’nden önce böyle önemli bir projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyleyen Aydın Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Erhan Algan “Mevcut durumda milyonlarca ilaç çöp olarak atılıyor, evlerdeki ilaçların yüzde 90’ı bilinçsiz bir şekilde doğaya karışıyor. Buda doğa ile olumsuz etkilerle tekrar bize geliyor. İlaçların çöpe atılmaması için ilaç atık bidonları oluşturduk. Bu bidonları Aydın ile ilçelerinde belli alanlara yerleştireceğiz. Burada toplanan ilaçların bazıları geri dönüşüme gönderilecek, bazıları ise imha edilecek. Doğaya zarar vermekten kurtaracağız. İlaçların asla hane atığı dediğimiz mutfak çöpleriyle, banyolardan çıkan çöplerle karıştırılmaması gerekir. Toprağa karışan ilaç besin zinciriyle insan vücuduna giriyor” dedi.