Aydın Özel Başak Koleji Avrupa’nın en kapsamlı ‘Tales Matematik Müzesi’ açılışından sonra bu sefer de Avrupa’nın en büyük Açık Hava Bilim Parkı’nı açmak için kolları sıvadı.
Aydın Özel Başak Koleji olarak tüm istasyonları kendi bünyesinde üretilerek Avrupa’nın en büyük Açık Hava Bilim Parkı olan ‘ıq center Açık Hava Bilim Parkı’ 29 Ekim’de Cumhuriyet coşkusuyla açılacak. Açık Hava Bilim Parkı ile ezberci mantığı yıkarak fen bilimlerini yerinde inceleme fırsatı bulacak olan öğrenciler, 56 istasyondan oluşacak olan bilim parkında fen bilimlerini uygulamalı olarak öğrenecek.
Uluslararası sınavlarda en başarılı olan İskandinav ülkelerinin uyguladığı duvarsız eğitim sistemini uygulayarak başarılarına bir yenisini daha eklemeyi hedeflediklerini ifade eden Aydın Özel Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın, “İskandinav ülkelerinin daha özgür ve sadece sınıfa bağlı olmayıp sınıf dışında devam eden bir eğitim sistemi var. Türk eğitim sistemi bunun üzerinden iyileştirilmeye çalışılıyor ama şu an için istediğimiz yerlerde değiliz. Biz de duvarsız eğitim sistemini önümüzdeki yıl itibariyle uygulamaya çalışacağız. Açık hava bilim parkımızda şu an itibariyle 56 adet istasyonumuz olacak. Yaklaşık 6-7 ay önce başladığımız bu işte bunla ilgili Türkiye’de hiçbir haber yoktu fakat bizim çalışmalarımıza eş zamanlı olarak İstanbul Esenler Belediyesi de yaklaşık 12 istasyonlu böyle bir işe kalkışması Türkiye adına sevindirici, bir durum. Demek ki hem biz doğru yoldayız hem de bizim gibi eğitimi geliştirmeye çalışan insanların olduğunu gözler önüne seriyor” dedi.
“TÜRKİYE’DE DUVARSIZ EĞİTİMDE İLK 10 OKUL İÇİNDEYİZ”
Bilim anlamında ilklere imza atamaya devam ettiklerini kaydeden Ayaydın, “Türkiye’de büyüklük ve istasyonların hepsinin Aydın’da yapılması açısından bir ilke daha imza atacağız. İstasyonlarımızın yapım aşaması bitti ve son rötuşları yapılarak yerlerine yerleştirilecek. Bunun heyecanı içerisindeyiz. Bundan sonra gerek Matematik Müzesi’nde gerekse fenle ilgili genel olarak bilim adı altında toplayabileceğimiz derslerin de sadece sınıfta değil sınıf dışında da atölyelerde deneyimleyerek farklı bir şekilde öğrenmesini sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’de duvarsız eğitim ve buna benzer deneyimsel eğitim çok az okul tarafından hedefleniyor. Biz Türkiye’de duvarsız eğitimde ilk 10 okuldan biri durumundayız. Teorik ve ezberci mantığı yıkmaya çalışan bir eğitim sistemini hedefliyoruz. Bilimi bir oyun, bir drama, bir tiyatro haline getirerek öğrencilerin gözlemlemelerini istiyoruz”
“DÜNYAYLA YARIŞAN BİR OKUL OLMAK İSTİYORUZ”
Aydın Başak Koleji Okul Müdürü Nail Ergün de, ilklerin okulu olmaya devam ettiklerini öne sürerek “3 terabaytlık projemiz var. İhtiyaç olduğu zaman bu projeleri raftan indirip Aydın’ın hizmetine sunacağız. Biz Türkiye’nin en iyi okulu ve dünyayla yarışan bir okul olmak istiyoruz. Bunu da zamanla herkese ispat edeceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE ADINA AVRUPA’YLA YARIŞIYORUZ”
Duvarsız eğitim sistem ile başarının da artması hedeflediklerini kaydeden Aydın Özel Başak Koleji Eğitim Danışmanı Metin Akyol, “Biz artık Türkiye okulu olduk ve Türkiye adına Avrupa’yla yarışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın en kapsamlı matematik müzesini açtık. Şimdi ise Avrupa’nın en büyük açık hava bilim parkını yapıyoruz. Artık Türkiye sınırları içinde değil Avrupa’yla yarışan bir okuluz. Açık hava bilim parkındaki her şeyi Aydın’da üretiyoruz ve bunları yapacak her türlü bilgi birikimimizin olduğunu göstermiş oluyoruz”