Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde sürdürdüğü çalışmalara hızla devam ediyor.
ASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde sürdürdüğü çalışmalara hızla devam ediyor. Çalışmaların yoğunlaştığı yerlerden birisi de Nazilli oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla gerekli inceleme ve tespitleri yapan ASKİ Genel Müdürlüğü ilçede yürüttüğü çalışmaların yoğunluğunu arttırdı. ASKİ ekipleri alt yapı konusunda en çok eksiği olan ilçelerin başında gelen Nazilli’de geçmişe dönük tüm sorunları çözmek için gece gündüz çalışıyor.
AKSU’YA YENİ İÇME SUYU KUYUSU
ASKİ Genel Müdürlüğü sağlıklı içme suyu çalışmaları kapsamında tüm mahallelerinin sorunlarını tespit edip çalışmaları vakit kaybetmeden başlattı. Bu bağlamda Aksu Mahallesi’nde yapılan sondaj çalışmaları neticesinde yeni içme suyu kuyusu açıldı. Saniyede 2 litre artış sağlanan mahallede içme suyu sorunu giderilecek. 400 metre isale hattı yapılıp tüm elektrik hat ve panoları yenilendi. Çalışma çerçevesinde yaz aylarında yaşanan içme suyu sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.
UZUNÇAM’DA BÜYÜK ÇALIŞMA
Sağlıklı içme suyu çalışmaları kapsamında Nazilli’de yürütülen çalışmaların bir diğer ayağı da Uzunçam Mahallesi’nde yürütülüyor. ASKİ Genel Müdürlüğü yetersiz içme suyu şikâyeti üzerine vakit kaybetmeden çalışmalarını başlattı. Yeni içme suyu kuyusu açıldı ve saniyede 4 litre su artışı sağlandı. 3 bin 500 metre isale hattı yapılarak çalışma tamamlanacak.
İSABEYLİ’DE SU SORUNU KALMAYACAK
Nazilli dolaylarında yürütülen içme suyu çalışmaları kapsamında İsabeyli’de de içme suyu sorunlarını gidermek için büyük adım atıldı. Açılan yeni kuyu ile saniyede 30 litre su artışı sağlanacak. Suyu depolara taşıyacak olan bin 400 metrelik isale hattı çalışması sürüyor. 160mm’lik polietilen boru kullanılan çalışma, sert ve kayalık zemin sebebiyle ağır ilerliyor. Büyük ölçüde tamamlanan isale hattı depoya bağlandığı çerçevede İsabeyli’nin özellikle yaz aylarında yaşadığı içme suyu sorunu önemli ölçülerde ortadan kalkacak.