Aydın Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği şenlik ile çocuklara keyifli dakikalar yaşattı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Aydın’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklar için düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalar, Atatürk Kent Meydanı’ndan start alan kortej yürüyüşü Adnan Menderes Bulvarı 14. Sokak kavşağından dönüldükten sonra tekrar Atatürk Kent Meydanı’na gelinerek Atatürk anıtına karanfil bırakılmasıyla başladı.
Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Aydın Büyükşehir Daire Müdürleri, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, öğrenciler ve velileri, öğretmenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına dair duygu ve düşüncelerini belirten konuşmayı Adnan Menderes Çocuk Kültür Merkezi 4. Sınıf öğrencisi Emre Erdoğan adlı öğrenci yaptı. Konuşmaların ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan’la ilgili şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve bisiklet verildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuar çocuk korosu, Kültür Merkezi öğrencilerinin Bolu ve Artvin yöresine ait halk oyunları gösterisi, modern dans, gitar, bağlama, gösterileri ile çocuklar keyifli dakikalar yaşadı. Daha sonra mendil kapmaca, ip atlama, istop, yakar top, sandalye kapmaca, yumurta yarışı, badminton yarışmaları gerçekleştirildi.
Ayrıca Kent Meydanı’nda kurulan ‘Bilim Deney Evi’ çadırı içinde öğrenciler çeşitli sunumlar yaparak projelerini tanıttı.