Aydın Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığının resmi sayfasından yaptığı açıklamaya cevap verdi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Büyükşehir belediyesine müfettişler aracılığıyla mobbing uygulandığı” iddiasının ardından İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Bazı basın-yayın organlarında yer alan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ‘1 yılda 140 müfettiş’ gönderildiği haberleri nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hakkında; İçişleri Bakanlığı’na yapılan şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı’nca verilen onay kapsamında; 2014 yılında 11 Mülkiye Müfettişi, 2015 yılında ise 3 Mülkiye Müfettişi iddiaları araştırmak üzere görevlendirilmiştir” denildi.
Bakanlığın açıklamasının ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun idaremize karşı mobbing uygulandığına dair açıklamaları ile ilgili kamuoyunda çeşitli tartışmalar yapıldığı görülmektedir. Sayın Başkanımızın iddiası sadece İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı tarafından gönderilen müfettişleri değil, diğer bakanlıklar ve Valilik tarafından gönderilen denetim elemanları, soruşturmacı ve müfettişlerini de kapsamaktadır. Sadece Aydın Valiliği tarafından son üç ayda 25 adet soruşturma yürütülmüştür. Aydın Valiliği İçişleri Bakanlığının bir teşkilatı değil midir?
İdaremize karşı uygulanan mobbing ile ilgili en son yaşanan iki örneği vermek gerekirse; birincisi Valilik tarafından gönderilen soruşturmacılar tarafından idaremizden belge talep edilmiş olup, talep edilen belge sayısı 200 bin sayfayı geçmektedir. Bu belgelerin sadece fotokopi maliyeti 50 bin TL’yi geçmektedir. İkincisi ise, belediyenin en üst düzey üç bürokratı (Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ve Daire Başkanı) bölge müfettişleri tarafından ifade için İzmir’e çağırılmış, akşama kadar ifadeleri alınıp, Büyükşehir hizmet veremez hale getirilmeye çalışılmıştır. Yapılan incelemeler ve soruşturmalar ile idaremiz aleyhinde, haksız isnad ve iftiralarda bulunulmuştur. İdaremizce de haksız isnad ve iftiralarda bulunanlar hakkında da Valilikten bilgi talep edilmiş olup, yasal yollara başvurulacaktır” denildi.