Aydın’da Vergi Dairesi’nin vurdumduymazlığı yüzünden yuvasının yıkılmak üzere olduğunu belirten bir vatandaş sorunların tek sorumlusu olarak gösterilen ‘Sistem’e isyan etti. Aydın Güzelhisar Vergi Dairesi’ne2 ay önce yatırdığı paranın 61 gündür sisteme işlenmediği için aracına ‘Borcu yoktur” evrakı verilmeyen Fevzi Yılmaz yaşadıklarına isyan ederek Maliye Bakanlığı’ndan yardım istedi.
Edinilen bilgiye göre, Aydın Merkez Kardeşköy’de yaşayan Fevzi Yılmaz Aksaray’a tayini çıkan öğretmen oğlunun görevini daha rahat yapabilmesi için otomobil aldı. Burada aracının plakasına işlenen cezayı tebligatla alan Fevzi Yılmaz tebligatı alır almaz devlete olan borcunu Aydın Güzelhisar Vergi Dairesin’e gidip 27 Mart günü 2703215-089 tarih sayı numarası ile ödedi. Bir süre sonra ailevi bir meseleden dolayı aracı satması gereken Fevzi Yılmaz, Vergi Dairesi’nden ödenmemiş trafik cezası gerekçesiyle dolayısıyla borcu yoktur kağıdı alamayınca elindeki makbuz ile birlikte Aydın Güzelhisar vergi Dairesi’ne gidip yardım istedi.
“TÜM SUÇ ‘SİSTEM’E ATILIYOR”
İki ay önce yatırdığı trafik cezasını işletebilmek için günlerdir köyü ile Güzelhisar Vergi Dairesi arasında mekik dokuduğunu ve kimsenin hatasını kabul etmediğini belirten Fevzi Yılmaz, “Aracı satmamız lazım. İki ay önce yatırdığım cezanın aracın plakasına işlenmediğini bir ay önce öğrendim. Vatandaşın vergisi ile burada maaş alanlar mükellefin yüzüne bile bakmıyor. Ölsen de kimsenin umurunda değil. Ailem dağılacak bu sorunu çözün diye yalvarıyorum, muhatabım kim olduğunu soruyorum, tek sorumlu tek muhatap ‘sistem’miş. Sisteme girmesi için 2 hafta önce yeniden dilekçe yazmamı istediler. Yeniden dilekçe yazdım. Bu sistem 14 gündür dilekçemi de sisteme alıp aracın plakasına ödediğim parayı işlemedi. Ben de buradan Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere Aydın Valisi’ne Vergi Dairesi’ne ilgili kim varsa sistemi şikayet ediyorum. Vatandaşa bu kadar sistemli eziyet edilmez” diye dert yanıp sorunun çözülmesini istedi.
“SUÇLU İKİ AY ÖNCE KURULAN ‘SİSTEM’ İLAN EDİLDİ”
Vatandaşın yaşadığı sistem sıkıntısını doğrulayan Aydın Güzelhisar Vergi Dairesi Müdürlüğü yetkilileri, yaşanan sıkıntının sebebinin personelden değil sistemden kaynaklandığını belirterek aynı sistemden kendilerinin de şikayetçi olduklarını belirtti. Vatandaşın ödediği parayı sistemin başka bir sisteme aktarmasından dolayı sıkıntının yaşandığını belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen Güzelhisar vergi Dairesi Müdürlüğü yetkilisi, “İki ay önce yeni sistem kurduk. Sistem bu parayı başka bir sisteme aktarmış. Sıkıntı ve sorun Güzelhisar Vergi Dairesi çalışanlarında değil sistemden kaynaklanıyor. İlgili vatandaş 14 Mayıs günü bu şikayetini bize iletti. Biz 14 gün önce Aksaray’a faks çektik. Bugün tekrar faks çekeceğiz” diyerek vatandaşın yaşadığı sıkıntının kendilerinden değil sistemden kaynaklandığını dile getirdi. Tüm suçun sisteme atıldığı olayda köylü vatandaşın işi yine sistemin insafına bırakılarak çözülemedi.