Dünya Hipertansiyon Günü etkinlikleri çerçevesinde Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, Efeler ilçesinde bulunan Merkez Kipa AVM’de stant açarak vatandaşları hipertansiyon hakkında bilgilendirdi.
Hipertansiyon, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygın bir halk sağlığı sorunudur. Dünya Hipertansiyon Birliği (WHL) tarafından 2005 yılından itibaren 17 Mayıs günü “Dünya Hipertansiyon Günü” olarak ilan edilmiştir. Dünya Hipertansiyon Günü’nde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinlikler ve bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Bu bağlamda; Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü (Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi) tarafından 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü etkinlikleri çerçevesinde; 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat: 10:00-16:00 saatleri arasında Efeler Merkez Kipa AVM’de stant açılarak vatandaşlar hipertansiyon hakkında bilgilendirildi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Kr. Durumlar Birim Sorumlusu Dr. Özgül Gavcat ve şube personelleri tarafından vatandaiların tansiyon ölçümü yapıldı. Hipertansiyon hakkında bilgilendirici broşürler dağıtılarak, hipertansiyon hastalığının belirtileri, risk faktörleri, yüksek kan basıncı ve komplikasyonlarının önlenmesi ve tedavi edilmesi konularında bilgilendirmeler yapıldı.