Türkiye Gençler Halter Şampiyonası’nda Aydın’ı temsil eden takım, 59 kulübü geride bırakarak 6’ıncılığı elde etti.
Türkiye Halter Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Gençler Türkiye Halter Şampiyonası, Konya 100. Yıl Spor Salonu’nda yapıldı. Yapılan şampiyonaya 32 ilden 64 kulüp, 326 erkek ve 136 bayan olmak üzere toplam 462 sporcu katıldı. Şampiyonaya Aydın’ı temsilen katılan Erkan Kanöz, Alican Şahin, Burak Emre Çakın, Muhammed Şen, Adnan Nadir Pektaş, Umutcan Şahin, Salih Uğurlu ve Tarık Ahmet Şentürk’ten oluşan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü 97 puan alarak, 64 kulübün arasından 6’ıncı oldu. Aydın ekibi bu sonuçla büyük bir başarıya imza attı.
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Halter Sporcuları ve Halter Antrenörü Yunus Emre Demirtaş, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel AKIN’ı makamında ziyaret etti. Sporcuları kutlayan Akın, “Almış olduğumuz başarılı derece bizleri çok mutlu etti. İlimizi Konya’da en iyi şekilde temsil ettiniz. Halter branşı son yıllarda ilimizde büyük başarılara imza atmaktadır. Bu başarılarımıza bir yenisini daha imza attık. Sadece belli başlı branşlarda değil Aydın ili olarak katıldığımız her branş müsabakalarında derece almada gelmiyoruz. Bu başarılarda bizlere daha çok azim vermektedir. Her branşa yapmış olduğumuz destekler, tesislerimizin çok iyi olması, antrenörlerimizin disiplinli ve düzenli çalışmaları güzel başarılar elde etmemize neden olmaktadır.
Türkiye Halter Şampiyonasında almış olduğumuz başarılı dereceden dolayı sporcularıma, antrenörümüz Yunus Emre Demirtaş’a, sporcularımızın ailelerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.
Halter Antrenörü Yunus Emre Demirtaş, İl Müdürü Zeynel Akın’a yapmış olduğu tüm desteklerden dolayı teşekkür etti.