Aydın Jeotermal Platformu Yönetim Kurulu toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.
Aydın Jeotermal Platformu (JEP) Yönetim Kurulu toplantısı, ADÜ Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda düzenlendi. Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, ADÜ Jeotermal Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yunus Çerçi, oda, kurum ve sektör temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel, üniversite olaylara bilgi tabanlı yaklaşarak objektif olmasının, bilginin tek referans olmasının önemine vurgu yaparak, gerçekleşecek çalışmalar ile jeotermal enerjiden en yüksek faydayı sağlıyor olmasının temennisinde bulundu.
ADÜ’nün Platforma verdiği desteği belirtmek üzere toplantıda bulunan Rektör
Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı da, “Üniversite olarak biz üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız” dedi.
Jeotermal enerjinin çevresel etkileri, çevresel etkilerle ilgili bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi konularının konuşulduğu toplantıda kurumlar arası fikir alış verişi yapıldı. Toplantı, jeotermal konusunda izlenecek yaklaşım ve yollar hakkında yapılan beyin fırtınası ile son buldu.