Aydın’da faaliyet gösteren Aydın Judo Kulübü’nde spor yapan çocuk ve gençler yaz tatili öncesi sağlık taramasından geçti. Toplu olarak Özel Ege Liva Hastanesi’ne judo kıyafetleri ile gelen gençlerin sağlık taraması yapılırken, özellikle minik judocular hastanenin maskotu haline geldi.
Aydın Judo Kulübü’nde spor yapan 3-17 yaş arasındaki çok sayıdaki judocu Kulüp başkanı Mustan Şimşek ve Antrenörleri Yelda Ayşe Keskin ile birlikte hastaneye gelerek sağlık taramasından geçirildi. Sporcularının tamamının da turp gibi çıktığını belirten Çocuk Doktoru Uzman Dr. Fulya Erdem, çocukların olası bir sağlık sorunu ile karşılaşmamaları için periyodik aralıklarla sağlık taramasından geçirildiğini belirtti.
Sağlıklı yaşamın temel şartlarından birinin de spor yapmak olduğunu belirten Özel Ege Liva Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erdal Gezer, müsabakalarda sporcuların Aydın’ı en iyi şekilde temsil etmelerini istedi. Başhekim Gezer, “Gençlerimizin daha sağlıklı büyümeleri ve bilinçli spor yapmaları için periyodik aralıklarla sağlık kontrolü yaptırmaları şart. Özel Ege Liva Hastanesi olarak bu konuda spor kulüplerine gerekli zamanı isteyerek ve severek ayırıyoruz. Yaz tatili ile birlikte gençlerimizin sportif faaliyetleri artacak. Tüm öğrencilerin özellikle yaz tatilinde ilgi duydukları sporları yapmasını öneriyoruz. Ancak spor çalışmaları öncesi sağlık taraması yaptırmalarını da tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Aydın Judo Kulübü Başkanı Mustan Şimşek ve Antrenör Yelda Ayşe Keskin, sağlık konusunda verdikleri destekten dolayı Hastane yönetimine teşekkür ettiler.