Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Aydın Sağlık Yüksekokulu, mezunlarını törenle uğurladı.
Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Sağlık Yüksekokulu 2014-2015 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti. Törene ADÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer’in yanı sıra Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferda Akar, Adnan Menderes Üniversitesi’nin birim yöneticileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Aydın Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferda Akar, mezun öğrencileri kutlayarak başarılar diledi. Akar, “Çağdaş, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, ülkesini seven, araştıran, sorgulayan, sorumluluk sahibi gençlersiniz. Çalıştığınız yerlerde önce kendinizi sonra mesleğinizi ve elbette mezun olduğunuz okulu temsil edeceksiniz” dedi.
Akar’ın konuşmasının ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, ‘çalışan kazanır, elması kızarır’ atasözünü anımsatarak “Siz bizim evlatlarımızsınız, siz ülkemizin evlatlarısınız. Ülkemizin elmasını kızartacak olan sizlersiniz. Bu belli bir süre için değil ömür boyu böyle olacak. Vatanımızı yükseltecek olan sizlersiniz” dedi.
Konuşmaların ardından ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, okul birincisi Ebelik Bölümü öğrencisi Yıldız Ayyıldız’a plaket verdi. Dereceye giren diğer öğrencilere de plaketleri verildikten sonra geleneksel kep atma töreniyle mezuniyet son buldu.