Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, yaptığı bir paylaşımdan ötürü hakkında soruşturma açılan Dr. Bilgin Çiftçi’ye destek verdi.
?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ıyla ilgili olarak bir paylaşımda bulunan Dalama Mahallesi’nde görevli Aile Hekimi Dr. Bilgin Çiftçi’nin memurluktan çıkartılmasına ilişkin öneri, 15 Mayıs 2015 Cuma günü Ankara’da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşülerek reddedildi.
Yüksek Disiplin Kurulunda sözlü savunma öncesi Sağlık Bakanlığı önünde Türk Tabipleri Birliği, Birlik ve Dayanışma Sendikası ile Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası temsilcilerinin katıldığı basın açıklaması yapılarak ifade özgürlüğünün savunulması gerektiği ifade edildi.
Dr. Bilgin Çiftçi’nin vekili Av. Hicran Danışman ile Türk Tabipleri Birliği Hukuk Bürosundan Av. Mustafa Güler’in de katıldığı hekimin üyesi olduğu Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın da temsilcisinin yer aldığı sözlü savunmada Dr. Bilgin Çiftçi’nin eyleminin basit bir ifade hakkı olduğu, suç oluşturan bir eylemin söz konusu olmadığı; kaldı ki bu eylem sebebiyle Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen 20 ceza puanı kesintisi cezasının da verilmiş olduğu hususları dile getirildi.
Sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, “Sözlü savunmaların dinlenmesinden sonra Yüksek Disiplin Kurulu, gerekçesi daha sonra açıklanmak üzere, memuriyetten çıkartılma cezası verilmesinin uygun bulunmadığına karar verildiğini açıkladı. Bu karardan sonra, Kurum amiri başka bir disiplin cezası verebilir, soruşturmayı kaldırabilir. Sürecin takipçisi olmayı Türk Tabipleri Birliği ve Aydın Tabip Odası olarak sürdüreceğimizi kamuoyuna bildiririz” dedi.