Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin istemeleri durumunda mesleki çalışmalarını başka illerdeki eğitim kurumlarında yapabileceği müjdesini verdi.
Türk Eğitimsen Genel Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na öğretmenlerin önceki yıllarda olduğu gibi mesleki çalışmalarını istediği ilde yapabildiği yönünde bir yazı yazdı. Türk Eğitimsen Genel Merkezi tarafından yazılan yazıda 29072 sayılı resmi gazete yayınlanan yönetmeliğin öğretmenlerin mesleki çalışmaları başlıklı 38. maddesi hatırlatılarak derslerin kesiminden 1 Temmuz’a kadar yapılacak mesleki çalışmaların yaz tatilini geçirecekleri yerdeki bir okulda yapabileceklerine ilişkin herhangi bir düzenlemeye yer verilmediğine dikkat çekti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın imzasıyla mesleki çalışmanın istenilen ilde yapılabilmesi onayı çıkarak öğretmenleri rahatlatan ve müjdeli haber gelmiş oldu.
Önceki yıllarda yapılan bu uygulamanın devam ettirilerek öğretmenlerin mağduriyet yaşamalarının önüne geçileceğini kaydeden Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, “Öğretmenlerin mesleki çalışmalarını yaz tatilini geçirecekleri yerde yapmalarını istedik. Bunun üzerine mesleki çalışmaların istenilen ilde yapılabileceği Bakan imzasıyla tüm illere gönderildi. Tüm branşları ilköğretim ve orta öğretim kurumlarını kapsamaktadır. Ayrıca bulunduğu yerde 3 yılını doldurmayanlar istemeleri halinde Doğu ve Güneydoğu illerine yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir. Haklı isteklerimizi göz önüne alarak çok kısa bir zamanda bu pürüzleri gideren ve haklı talepleri yerine getiren Sayın Bakan Nabi Avcı’ya teşekkür ederiz” dedi.