AB Gençlik Değişim Projesi kapsamında Aydın’a gelen İtalya ve Romanyalı bir gurup genç öğrenci 7 günlük programının ardından ülkelerine döndü.
Aydın Kültür Gelişim Derneği tarafından misafir edilen ve 11 kişiden oluşan öğrenci grubu “Tell me yourstory" bana hikâyeni anlat isimli bir gençlik değişim projesi kapsamında Aydın’a geldikleri belirtildi.
Aydın Kültür Gelişim Derneği Başkanı Erol Tangal, yaptığı açıklamada, “Gençlik değişim projesi kapsamında ilimize gelem İtalya dan 2 ve Romanya dan 9 öğrenci ile Aydın il genelinden oluşan 11 Türk öğrenci olmak üzere toplamda 22 kişilik grup program dahilinde oda temsilcileri ile başarılı iş adamları ziyaret edildi. Ayrıca Tralles, Kuşadası ve Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyüne de kültür gezileri düzenlendi. İlimizin başarılı iş adamlarıyla yapılan görüşmeler ve onların başarı hikayelerini dinleye öğrenciler konuların irdelendiği ve fikirlerin tartışıldığı ortamlar oluştu. Biz bu gençlerimizi barış elçileri olarak görüyoruz” diye konuştu.
Tangal, gençlik değişim projesi kapsamında Aydın da yapılan etkinliklerin mini bir dergi haline getirileceğini sözlerine ekledi.