Aydın İl Yenilik Platformu Projesi kapsamında Pamukkale Teknokent İşbirliği ile yatırım destekleri için teknoloji odaklı AR-GE çalıştayı düzenlendi.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Selçuk Bora Yılmaz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan ve projenin yönetim birimde görevli personellerin katıldığı programda; TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından desteklenen AR-GE projeleri neticesinde geliştirilen ürünlerin veya parçaların üretimine yönelik yatırımların Ekonomi Bakanlığı Bölge Yatırım Desteklerinin Faydalanması hakkında tanıtım ve bilgilendirme yapıldı.
Açılışını Prof. Dr. Didem Evci Kiraz’ın yaptığı çalıştayda; Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak, Pamukkale Teknokent TTO Yürütücüsü Hüseyin Karakuş ve Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler MYO Makine Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ceren Göde bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Konuşmacılar Türkiye’de ve Dünya’da Teknoparklar ve Teknoloji Transfer Ofisleri(TTO), Pamukkale Teknokent ve TTO’nun Sanayicilere Sağladığı Avantajlar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TÜBİTAK ve KOSGEB AR-GE destekleri, AR-GE Projeleri ile Gelen Yatırım Destekleri (Muafiyet ve Hibeler), Patentli Ürünlerin Seri Üretiminde Uygulanan Kurumlar Vergisi Muafiyeti gibi konularında bilgilendirme yaptı.