Emekli-Sen Aydın Şube Başkanı Uğur Önal, emekliye kaynak ayırmayan siyasi partilere emeklilerin oy veremeyeceğini belirtti.
Emekli-Sen Aydın Şubesi emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek ve siyasi partilerin emeklilere yönelik verdiği vaatleri desteklemek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Aydın Efeler İlçesi Sevgi Yolu’nda seslerini duyurmak için bir araya gelen Emekli-Sen Aydın Şubesi üyeleri adına basın açıklamasını Emekli-Sen Aydın Şube Başkanı Uğur Önal yaptı.
Emeklilerin yaşadığı sıkıntılarını ele alarak bir açıklama yapan Emekli-Sen Aydın Şube Başkanı Uğur Önal, “Ülkemizde yaşamakta olan 11 milyon emekli, dul ve yetim ile görev malülleri çok önemli sorunlarla yaşamlarını sürdürmektedirler. Bu sorunların ve yaşanan sıkıntıların kaynağı AK Parti iktidarının Anayasaya aykırı uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalardır. Sosyal devlet; yurttaşlarını koruyan ve onların yaşamlarını iyileştirici önlemlerini alan devlettir. Emeklilerimizin yaşamalarını insan onuruna yaraşır bir düzeye çıkaracak ve tüm emeklileri kapsayan gerçek bir intibak yasası derhal çıkarılmalıdır. Emeklilere yılın 6 aylık dönemlerinde birer maaş ikramiye verilmelidir. Çalışanlara verilen banka promosyonları emeklilere de verilmelidir. Çalışmak zorunda kalan emeklilerimizden kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisine son verilmelidir. Emeklilerin işsiz çocukları için genel sağlık sigortası primi alınması uygulamasına son verilmelidir. Ayrıca Anayasa’nın 90’ıncı maddesine aykırı uygulamalara son verilerek, emekli örgütlenmeleri önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Bu taleplerimiz karşılanıncaya kadar emekliye kaynak yok diyene, oy da yok” dedi.