Aydın’ın Efeler ilçesinde bir mağazanın açılışa özel yaptığı indirimden faydalanmak isteyen binlerce kişi izdihama neden oldu. Mağazanın kapanan kapılarını zorlayan vatandaşlar ezilme tehlikesi atlattı.
Efeler ilçesinde Yağcılariçi Caddesi’nde açılan bir alışveriş mağazasının açılışı beklenen fazla ilgi görünce izdiham yaşandı. Açılışa özel indirimi duyan vatandaşlar, alış veriş yapabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalınca mağaza yöneticilerine tepki gösterdi. Mağaza kapılarını açar açmaz yüzlerce kişi birden kaplara yüklenince vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Kalabalık içerisinde bulunan bir çok bayan ve çocuk zor anlar yaşarken; vatandaşlar organizasyon eksiliğinden dert yandı. Kapıların açılmasından kısa bir süre sonra kapıda yaşanan yoğunluk nedeniyle mağaza yetkilileri otomatik kapıları kapatmak istemesi vatandaşı çılgına çevirdi. Otomatik kapının altında ezilme tehlikesi geçiren birçok vatandaş kedisini içeriye zor attı.
AYAKKABILAR KAPIDA KALDI
Kapıların açılışı esnasında oluşan yoğun izdiham nedeniyle bir bayanın ayakkabısı kapıda kaldı. Ayakkabıyı bulan mağaza yetkilileri ayakkabının sahibinin bulunması için sık sık anons etti.
KAPILARI YUMRUKLADILAR
Mağaza kapılarını açtıktan kısa süre sonra kapılarını kapattı. Uzun süre ikinci kez kapıların açılmasını bekleyen vatandaşlar aradan 15-20 dakika geçmesine rağmen kapılar yeniden açılmayınca kapıları yumrukladılar. Kapıya yüklenen onlarca vatandaş nedeniyle otomatik kapıda hasar oluştu.
SİNİRLER GERİLDİ
Yaşanan izdiham açılışa katılanları adeta çılgına döndürürken, açılışa katılan vatandaşlar, "Organizasyon son derece yetersiz. Çoğu insan çocuğuyla kalabalığın içerisinde ezilme tehlikesi geçirdi. Çok sayıda üründe indirim yapılmış, burada bu kadar kalabalığın olacağı belliydi. Herkes kapılara yüklendi ezilme tehlikesi geçirdik" dedi.