Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen Eğitimde Fırsatları Eşitleme Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında, lise 9. Sınıf öğrencilerinin tamamına verilmesi öngörülen tablet bilgisayarların dağıtımları devam ediyor.
Bugün 81 ilde gerçekleştirilen tablet dağıtımının Aydın’daki törenine, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Efeler Kaymakamı İzettin Sevgili, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Bilim ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Örgülü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube ve okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
Aydın Kültür Müdürlüğü Dr. Hidayet Sayın salonunda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, FATİH Projesi kapsamında, Aydın’da 6 bin 839 öğrenciye tablet verildiğini ifade ederek " Aydın’da proje kapsamında 49 okulda toplam 2 bin 878 etkileşimli tahta kurulumu sağlandı. Ortaokullarımıza, ilkokullarımıza ve anaokullarımıza da etkileşimli tahta kurulumu yapılacaktır. Aydın’da bugüne kadar tüm öğretmen ve öğrencilere toplam 9 bin 89 adet tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi ve bugün ilimizde 9 bin 839 tablet verilecektir. Burada bulunan Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencilerimize 205 adet tablet dağıtımı yapılacaktır. Proje hepimiz adına hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi.
Vali Yardımcısı Halil Canavar ise, Aydın’da eğitim alanında gerekli tüm desteğin sağlandığını ifade ederek söz konusu projenin çok değerli olduğunu söyledi.
Program, Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinden 12 kişiye temsili tablet dağıtımı Vali Yardımcısı Halil Canavar ve protokol tarafından verildikten sonra sona erdi.