Aydın’da Turizm haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yöresel yemek yarışması düzenlendi. Katılımın oldukça yoğun olduğu yarışmada jüri üyeleri en iyi yemeği ve en lezzetli tatlıyı belirleyebilmek için yoğun uğraş verdi.
Aydın’da geleneksel hale gelen Yöresel Yemek Yarışması bu yıl 22 katılımcıyla gerçekleştirildi. Aydın Valililiği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Yöresel Yemek Yarışması halkın da katılımının yoğun olması için bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi. Aydınlı kadınlar özellikle zeytinyağlı yemekleri ile yarıştı.
Yarışmadaki amacın, yöresel yemekleri ve halkın damak tadını geliştirmek olduğunu belirten Aydın İl Kültür Müdür Yardımcısı Nusret Debre, katılımın oldukça yoğun ve güzel olduğunu bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
Aydınlı ev hanımları tarafından yapılan Aydın’a özgü yöresel yemeklerin yer aldığı yarışmada, lezzetin yanında sunuma da önem verildi. Bakır ve işlemeli orijinal kalaylı kaplarda sunulan yemekler hem göze hem de damağa hitap etti. Yapılan yarışmalar sonucu Zeytiyağlılar Kategorisinde Ayfer Doğan birinci, Vedat Raşit Işık ikinci, Nilgün Eker üçüncü oldu. Börek Kategorisinde birinci Nuran Acun, ikinci Asiye Bulut, üçüncü Sabriye Yanal oldu. Şerbetli Tatlılar Kategorisinde birinci Ragibe Çiftçi, ikinci; Nurşen Evci, üçüncü; Erol Can olurken pastalar kategorisinde ise birinci Selin Koca, ikinci Gülsüm Şahin, üçüncü Emriye Ceylan oldu.