Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Oyunla Öğreniyor, Oyunla Eğleniyor, Oyunla Büyüyorum” projesi renkli görüntülere sahne oldu.
Proje kapsamında Efeler İlçesi başta olmak üzere tüm ilçelerde ilkokul çağındaki öğrenciler etkinliklere katıldı. Etkinlikler ilimizdeki tüm ilkokulları kapsamış olup, tüm okullarda coşkuyla gerçekleştirildi. Okullarında en başarılı olan öğrenciler 20 - 23 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılan ilçe etkinliklerine katılmaya hak kazandılar ve okullarını en iyi şekilde temsil etmek için gayret gösterdi.
Efeler ilçesinde Atatürk Spor Salonu’nda 12 okulun katılımıyla etkinlikler şenlik havasında gerçekleşti. Yapılan etkinliklerde daire bayrak yarışı, el değiştirme bayrak yarışı, uzun atlama ve halat çekme yarışmaları düzenlendi. Müzik eşliğinde yapılan yarışmalardan minik öğrencilerin neşeleri görülmeye değerdi. Ayrıca etkinlikler Efeler Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Türedi, Efeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mithat Yıldırım, okulların öğretmenleri ve öğrencilerin velileri tarafından ilgi ile izlendi.
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın; aktivitelerin amacı öğrencilere yarışma ruhunu yaşatmak ve öğrencilere spora yönlendirmek olduğunu belirtti. Çocukların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için hareket alışkanlığını küçük yaşlarda kazandırmanın son derece önemli olduğunu kaydeden Akın, sporun temellerini küçük yaşlarda bu tür proje ve etkinliklerle ülke sporunu dinamik bir nesil kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.