Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve SES Gazetesinin ortaklaşa organizasyonu ile Yalçın Ata ve vefat eden gazeteciler için lokma döktürüldü.
Aydında geleneksel olarak merhum gazeteciler için döktürülen lokma hayrı bu yıl Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve SES Gazetesi ortaklığında yapıldı. Bey Cami önünde gerçekleştirilen lokma hayrına AGC Başkanı Suat Deniz, Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın, Aydın Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı İbrahim Gürdal, SES Gazetesi’nin eski sahibi Meral Ata ve yeni sahibi Mehmet Akgül, Aydın’da görev yapan gazeteciler ve davetliler katıldı.
9 Yıl önce hayatını kaybeden Aydınlı Gazeteci ve SES Gazetesi’nin eski sahiplerinden Yalçın Ata adı altında Aydın’da görev yapmış ve ahirete intikal etmiş gazetecilerin ruhu için her yıl lokma döktürmeye gayrete tiklerini dile getiren AGC Başkanı Suat Deniz, “2010 yılında göreve geldikten sonra böyle bir karar almıştım. Görev sürem içinde bu lokma hayrı etkinliğimizi aralıksız gerçekleştirdik. Aydın’da tüm ilçelerde basın mensubu olarak çalışmış vefat etmiş değerli arkadaşlarımızın anısına böyle bir hayır düzenledik. Ocak ayında yapılacak olan seçimleri kazanarak benden sonra gelecek Cemiyet başkanımız bu tür lokma hayırlarını daha da geliştirerek yapar. Bu tür etkinlik bizim camiamızda bir kaynaşmadır. Bu yıl bu etkinliğe ortak yaptığımız SES Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Akgül’e ve etkinliğimize gelen meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Lokma hayrı vatandaşlara lokmaların dağıtılmasıyla sona erdi.