Aydın Sanayi Odası’nın (AYSO) koordinatörlüğünü yaptığı TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu aylık olağan toplantısını Söke Ticaret Borsası’nda gerçekleştirdi.
Toplantıya Kurul üyelerinin yanı sıra Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal da katıldı. Toplantıda Aydın Genç Girişimciler Kurulunun yaptığı çalışmalar ve uygulanması düşünülen projeler değerlendirildi.
TOBB GGK Ege Bölge Başkanı seçilen Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Beyhan Başol, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede; TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden beri bir çok alanda Aydın’ımıza değer katan çalışmalarımız oldu. Uzun zamandır planlama aşamasında olduğumuz ve ülke genelinde ses getireceğine inandığımız projeler ve etkinlikler yakın zamanda uygulamaya geçecek" dedi.
7 Haziran günü yapılacak Genel Seçimlere de değinen Başol, "Öncelikle Yapılacak olan bu seçim, ülkemiz açısından son derece önem taşımaktadır. Biz Aydın’lı Gençler olarak yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Özellikle kendi ilimizden seçilecek olan vekillerimizin Aydın’ın gelişmesi ve kalkınması konusunda son derece duyarlı olacağına kuşkumuz yoktur. Aydın coğrafi konumu, iklim özellikleri ve doğal güzellikleri ile son derece stratejik bir konuma sahiptir. Son yıllarda her ne kadar yatırım yapılmış olsa da ne yazık ki bu yatırımlar Aydın’ımızın ekonomik olarak kalkınması için yeterli değildir. Özellikle ulaşım ağlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi Kentimizin için hayati öneme sahiptir. Bunun yanı sıra Yatırımcının önündeki bürokratik engeller, Mevcut KOBİ ler ve yeni kurulacak KOBİ’lerin finansal açıdan sağlıklı bir şekilde desteklenmemesi, İlimizi markalaştıracak Tarımsal faaliyetlerin göz ardı edilmesi, mesleki eğitim kurumlarının ihtiyaca göre revize edilerek nitelikli eleman yetiştirilmesi gibi konular ivedi olarak gündeme alınmalı ve çözüm üretilmelidir. Kentimizin en büyük problemlerinden birisinin de işsizlik olduğu kanısındayım. İşsizlik Özellikle de gençlerin en büyük problemi. Aydın’ımızın istihdam yaratacak büyük yatırımlara ihtiyacı vardır. Bu konuda ilk etapta ilimizdeki üniversite öğrenci gurupları ile bir araya gelip. Onlara girişimcilik ve çalışma hayatındaki önemli konularda bilgilendirme yapıp fikirlerinden de faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.