Aydın’ın Efeler ilçesinde daha önce 70 bin TL dolandırdıkları kadını ikinci kez kandırmaya çalışan telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; 17 Nisanda polise müracaat eden Y.G., kendisini arayan ve polis olduğunu söyleyen şahısların “Banka hesapların başkasının eline geçti. Şahısların yakalanması için bankada bulunan paranı çek ve vermiş olduğumuz hesaba yatır” demeleri üzerine bankada bulunan 70 bin TL parasını çekerek başka bir şahsın hesabına yatırmak suretiyle dolandırıldığını bildirdi.
21 Nisan günü 155 Polis İmdat hattını arayan Y.G., daha önceden kendisini dolandıran şahsın tekrar aradığını, kendisinden evde bulunan altınları istediğini bildirmesi üzerine müşteki ile irtibata geçilerek şüpheliler ile görüşmelerinin devamı sağlandı. Telefondaki şüphelinin, “Evde bulunan altınları bir poşete koy, meydana havuzun yanına gel orada polisler senden alacak” demesi üzerine, görevlilerimiz tarafından poşet içerisine kağıt parçası konularak müşteki kent merkezinde bulunan meydana gönderildi. Kent merkezi çevresinde gerekli tertibat alan polis ekipleri, içerisinde kağıt parçası olan poşeti aldığı sırada A.D’yi yakaladı. A.D’nin altınları aldıktan sonra Şanlıurfa’dan birlikte Aydın’a geldikleri ve araç içerisinde kendisini bekleyen A.Y’ye vereceğini söylemesi üzerine, araçta bekleyen şüpheli gözaltına alındı.
A.Y’nin aynı şekilde gerçekleştirilen 4 adet daha dolandırıcılık olayından dolayı arandığı tespit edildi. Şüpheliler A.D. ve A.Y., sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.