Aydın Ticaret Odası ( AYTO), Aydın 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda stand açarak yer aldı.
Fuarın açılış töreninde konuşan Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, bu tür fuarlarla firmaların nitelikli işgücü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir ortam oluşturmak, iş gücünü arz edenler ile talep edenleri, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde bir araya getirerek, insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenlediklerini, 68 firmanın katıldığını ifade etti.
AYTO İSTİHDAMA KATKI KOYMAK İÇİN TEMEL GİRİŞİMCİLİK KURSU DÜZENLİYOR
İş arayan ile işçi arayanı buluşturmak amacıyla bu yıl 4.’sü düzenlenen Aydın 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda AYTO’nun da stand açarak yer aldığını ifade eden AYTO Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken, “AYTO olarak istihdama katkı koymak üzere düzenlediğimiz Temel Girişimcilik Kursunu İŞKUR işbirliği ile gerçekleştiriyoruz. Aydın İŞKUR bizim paydaş kuruluşlarımız arasındadır” dedi.
Aydın’da 2013 yılında 756, 2014 yılında ise 790 şirket kurulduğunu, kapanan şirket sayısının da 2013 yılında 782 iken 2014 yılında 1045 olduğunu anımsatan Başkan Ülken, “Yatırım azalmışsa girişimci azalmış demektir. Aydın’a yeni işletmeler, yeni girişimciler, yeni istihdam alanları gerekmektedir. AYTO olarak bu yıl yapacak olduğumuz 300 kişilik Temel Girişimcilik Kursu ile bir nebze de olsa istihdama katkı koyacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.