İstanbul Beylikdüzü’nden barış için 74 bin kilometre pedal çevirmek için yola çıkan sporcu Meriç Şehit’in yolu Söke’ye de düştü.
Bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna da dikkat çekmek isteyen Meriç Söke’de mola verirken; Söke Belediyesi’ni de ziyaret etti. 29 Mart’ta İstanbul Beylikdüzü’nden yola çıkan sporcu 14 bin köy, 489 ilçe, 76 ilin dışında Kıbrıs, Ermenistan ve Gürcistan gibi ülkeleri de bisikletiyle kat etmeyi planlıyor. 960 gün sürmesini hedeflediği bisiklet yolculuğundan yolu Söke’ye de düşen Meriç Şehit’i, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş karşıladı. Kendisine Söke’yi simgeleyen hediyeler takdim eden Başkan Yardımcısı Karakaş sporcunun bir gece Söke’de konaklaması için yer tahsisinde de bulundu.
Sıcak karşılamadan dolayı Söke Belediyesi’ne teşekkür eden Meriç Şehit, Sökelilerin selamını uğradığı her noktadaki insanlara ulaştıracağını söyledi. Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş; “Güzel amaçlarla yola çıkan kardeşimiz Meriç’e serüveninde başarılar diliyoruz. Yolun açık olsun” dedi.