Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli’de çeşitli etkinlikler ile kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında resim, komposizyon, şiir ve spor dallarında dereceye giren öğrenciler ile kahvaltıda buluştu.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile düzenlenen resim, komposizyon, şiir ve spor dallarında yarışmalara girerek derece alan öğrencilere Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikâh Salonunda kahvaltı verdi. Kahvaltıya Nazilli Kaymakam Mehmet Okur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Belediye Başkanı Haluk Alıcık Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Güven Eker, Belediye Meclis Üyesi Kadir Mutlu, Okul Müdür ve İdarecileri, öğretmenleri ile dereceye girmiş öğrenciler katıldı.
Kahvaltı sonrası öğrencilere seslenen Başkan Alıcık, " Sizlerle gurur duyuyoruz, Sizlerin başarılarınızla mutlu oluyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. Türk Ulusu, Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Büyük Önder Atatürk’ün, her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancını ve güvenini göstermektedir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata’ sının emaneti, Cumhuriyetine sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizin bayramını başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.