Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Dünya Çevrecilik Gününde belediye personeli ve temizlik işçileri ile birlikte Cadde ve sokaklarda temizlik uygulaması gerçekleştirdi.
Düzenlenen temizlik etkinliğine Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Başkan Yardımcıları; Mesut Erdemir, Mustafa Akkaya ve İbrahim Özkan Kurtuluş Mahalle Muhtarı Musa Karakuş, Altıntaş Mahalle Muhtarı Şükrü Ustaoğlu, Belediye Daire Müdürleri ve Belediye Personelleri katıldı.
Sabah saatlerinde Belediye Başkanı Haluk Alıcık önderliğinde toplanan kalabalık grup “Dünya Çevrecilik Gününüz Kutlu Olsun” yazılı pankart ile dolaşarak sokak ve caddelerde çöp topladı. Başkan Alıcık temizlik uygulaması sırasında karşılaştığı esnaf ve vatandaşlara kendi kapı önünü temizlemesi konusunda duyarlılık göstermesini istedi. Başkan Alıcık vatandaşlara: “Herkes kendi kapsının önünü temizlerse sokaklarımız temiz olur. Sokaklarımız temiz olursa Nazillimiz daha güzel olur” diyerek vatandaşlardan Belediyenin başlatmış olduğu bu uygulamaya destek olmalarını istedi.
Başkan Alıcık temizlik uygulaması sonrası yapmış olduğu konuşmasında “ Bizim küçüklüğümüzde herkes muhakkak kendi kapısının önünü temizler, çöpünü içeri, alırdı. Bugün geldiğimiz noktada herkes çevresini kirletiyor. Dünyamızı kirletiyor. Kirletiyor. Kirletmenin ötesinde gelecek kuşaklara kötü bir çevre bırakıyoruz. Nazilli Belediyesi Bu kampanyayı çevremizi temiz tutmak ve Bizden sonraki nesillere temiz bir çevre bırakmak için kampanya başlattık. Nazilli Belediyesi olarak çevre kirliliğine yol açmadan Rüzgar Enerjisi ile bin mega watt enerji üretimi sağlayacak bir santral kuracağız Bu projemiz ile Çevreci Belediye Ödülüne layık görüldük. Nazilli de Temizlik İşleri Müdürlüğümüz 25 kamyonla günde üç defa çöp topluyor. Ekiplerimiz Sokak ve cadde temizliğini rutin olarak yürütüyor. Yabani otların temizliği yapılıyor. Bütün bu çalışmalarımızın yanında vatandaşımızın da çevreye karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Nazilliyi temiz tutmamız lazım. Sokakları temiz tutmamız lazım. Çevremizi ve doğamızı kirletip korumadığımız müddetçe gelecek kuşakların yaşamını tehlikeye atmış oluruz. Unutmayalım ki sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak her kesin hakkıdır. Çere temizliği aynı zamanda sağlımız açısında da son derece önemlidir. Sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olur. Dinimizin de gereği olan temizlik konusuna herkesin özen göstermesini bekliyorum. Tüm hemşerilerimizin Dünya Çevre Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.