Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptıkları hizmetleri eleştirenlere “Çalış senin de olur” diye cevap verdi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı (BŞB)Özlem Çerçioğlu, bazı kesimlerce Aydın BŞB tarafından yapılmak istenen hizmetlerin önüne taş konulmak istendiğini iddia etti. Aydın BŞB’ye bir yıl içinde 140 tane müfettişin geldiğini kaydeden Çerçioğlu, bu müfettişlerin valilik ve belediye arasında mekik dokuduğunu ileri sürerek, “Ey müfettişler işinizi doğru yapın. Yaptığınız ayıptır ayıp” diye konuştu.
AK Parti Aydın 1. sıra milletvekili adayı Sadık Atay’ın Aydın’ın sorunlarını belirtmek için ortak bir platformda konuşma isteğini pozitif bulduğunu kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Aydın BŞB olarak seçilecek olan 7 milletvekili ile çalışmalarımızı paylaşmaya hazırız. Artık İl Özel İdaresi kapandı ve tüm yetkileri 6360 sayılı kanunla Büyükşehir Belediyelerine geçti. Sivil toplum örgütleri, odalar ve Sayın Sadık Atay’ın yaptığı bu açıklama yıllar önce yapılması gerekiyordu. Her zaman Aydın için hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Aydın halkına hizmet için aynı masada olmaktan mutluluk duyarım. Bu yıllardır özlenen bir durum ve benim de yıllardır söylediğim bir konudur. Bu anlamda ilk önce 6360 sayılı kanunla birlikte İl Özel İdaresi’nin talip olduğu malların tekrar Aydınlılara verilmek üzere masaya oturmaya hazırım. İlk konu olan bu toplantının başında da Vali Bey olsun” diye konuştu.
“AYDIN İÇİN YUMRUĞU BİR YERE VURMAMIZ GEREKİYOR”
Aydın’a hizmet etmek isteyenlerin daima yanında olduğunu vurgulayan Çerçioğlu, “Biz seçimlerde Aydın halkına hizmet etmek için geliyoruz dedik. Birçok projemiz bitti ve önümüzdeki Mayıs, Haziran, Temmuz ayında seçimlerde söz verdiğimiz birçok projenin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. O zaman hep beraber oturarak bir çekişme içine girmemeliyiz. Hepimiz Aydın için yumruğu bir yere vurmamız gerekiyor. Aydın halkı bizden hizmet bekliyor. Bazı siyasiler Aydın’a hiçbir katkı yapmadıkları için sadece ve sadece büyükşehri eleştirerek basında yer almaya çalışıyorlar. İnşallah bu defter kapanır ve önümüze bakarak bu tür polemiklerin içinde asla olmak istemiyorum. Ben Aydın’a hizmet etmek istiyorum diyenin yanında yer alacağım ve kolundan tutarak o hizmeti beraber yapmaya gayret edeceğiz. Aydın’a hizmet için el ele kol kola hizmet etmeye varız. Nasıl başka illerde partiler bir olup ortak akılla hizmet ediyorsa Aydın olarak biz de aynısını yapabiliriz. Ama bazıları da bundan beslenip bu ortamın oluşmasını istemiyor. Önümüze bakarak hep beraber Aydın’ın sorunlarını çözelim. İnşallah bu zamana kadar Aydın için yapılmayanlar yapılır” şeklinde konuştu.
“YAZIK GÜNAHTIR"
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet etmesinin engellendiğini iddia eden Başkan Çerçioğlu, “Belediyemize 1 yıl içinde 140 tane müfettiş geldi. Gelen müfettişler belediye ile valilik arasında mekik dokumuş. Ayıptır bu ayıptır. Ey müfettişler sizin çalışma yeriniz valilik değil belediyedir. Nerden emir alıyorlar bilmiyorum ve kimsenin de günahını almak istemiyorum. Lütfen Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ayak bağı olmayın. Seçimlerden önce bir çamur atma girişimlerinden vazgeçin. Bunlar yoksa eksi olarak geri dönecektir. Aydın halkının hizmetini engellemeye kim çalışırsa veya BŞB’ye bir çamur girişimindeyseniz vay halinize. Yazık günahtır” ifadelerini kullandı.