Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan Efeler mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Özakcan, "7 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler Türkiye için çok önemli. Pazar günü Türkiye’nin geleceği belirlenecek" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler ilçe örgütünün mahalle muhtarlarına yönelik düzenlediği toplantıya Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan da katıldı. Başkan Özakcan, 7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan genel seçime ağırlık verdiği konuşmasında seçmenleri Türkiye’ye sahip çıkmaya davet etti.
Çağdaş bir Türkiye yaratmak için değişimin şart olduğunu dile getiren Özakcan, "Demokrasi, insan onuruna en yaraşan bir yönetim şeklidir. Ülkemizde demokrasiyi geliştirmek ve gelişen bu demokrasi içerisinde Cumhuriyetimizi taçlandırarak yüceltmek istiyoruz. Ama gelin görün ki bugüne kadar ülkemizi yönetenlerin bırakın yüceltmeyi, Cumhuriyetimizi temel eksen ve değerlerinden kaydırmaya çalışan, çağ atlamayı geriye doğru gerçekleştirmeye çalışan bir zihniyet egemen. Biz hala ülkemizdeki demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla işletir hale gelemedik, getiremedik. Buna ihtiyacımız var. Önümüzdeki pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlerde seçmenler olarak ülkemize sahip çıkmalı ve bu zihniyete gereken cevabı vermeliyiz” dedi.
"ADALETSİZ BİR GELİR DAĞILIMI VAR"
Türkiye’deki gelir dağılımının büyük bir adaletsizlik içerisinde olduğunu söyleyen Özakcan, "Avrupa Birliği OECD ülkeleri arasındaki değerlendirmelere bakıldığı zaman ekonomik anlamda gerilemeye doğru gittiğimizi görmemiz mümkün. Sayın Bülent Arınç, bir açıklamasında ’Türkiye’de israf olmasa vergi almamıza bile gerek kalmaz’ dedi. Gerçekten büyük israflar var. Türkiye ekonomik olarak güçlü bir ülke. Ama bu zenginliğimizi adil paylaşamadığımız için büyük bir kesim sıkıntı çekiyor ve zorluklar içerisinde yaşıyor. Sadece bu toplumun yüzde 1’inin yüzünün güldüğü değil, köylerimizden şehir merkezindeki insanlarımıza kadar herkesin çocuklarıyla birlikte geleceğe umutla baktığı Türkiye’yi yaratmaya ihtiyacımız var. Tabi bunun mevcut yapı ile sürdürülmesinin mümkün olmadığı görüldü. Sayın Cumhurbaşkanımız meydan meydan dolaşarak başkanlık sistemi adı altında bütün yetkileri sadece hükumet olarak, parti olarak değil, tek başına yüklenmek ve yönetmek istiyor. Bu anlayışa ne Türkiyemizin yapısı ne de rejimimiz, demokratik yapımız uygundur. Böyle bir yanlışa Türkiye’nin sürüklenmemesi gerekiyor. O açıdan önümüzdeki seçim gerçekten hepimizin bir kader seçimi olacak. Tüm yurttaşlarımızın ufak hediyelerden, dinimizin, inançlarımızın kullanılmasından etkilenmeyerek vicdanlarının sesini dinleyerek en doğru seçimi yapmalarını istiyor ve diliyorum. Geçtiğimiz seçimlerde oyların dahi çalındığı bir seçim yaşadık, bu yüzden sandıklara da sahip çıkmalıyız. Seçimlerin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.