Efeler Belediyesi ve Tepecik Derneği( TEP-DER )işbirliği ile düzenlenen 6. Tepecik Uluslararası Kültür Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Özakcan’ın katıldığı etkinliklerde tablo boyayarak, ritm grubuna eşlik etti.
Efeler Belediyesi ve TEP-DER işbirliği ile düzenlenen, 11-19 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan 6. Tepecik Uluslararası Kültür Sanat Festivali düzenlenen etkinliklerle devam ediyor. Festival programı kapsamında Efeler’deki Manolya Parkı’nda düzenlenen workshop çalışmalarına T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan da katıldı.
Sanatçılarla tek tek tokalaşarak, yaptıkları tablolar hakkında bilgi alan Başkan Özakcan, Manisa Akhisar’dan katılan ressam Gülümser Şentürk ile birlikte “Çift Düşünce” adlı tabloyu boyadı.Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatarak, “Sanatla ilgilenmek, sanatla yapılan eserleri izlemek hepimiz için hoşça vakit geçirmemizi sağlayan, bizleri yaşama bağlayan ve yaşam kalitemizi arttıran etkinliklerdir. İzinde yürüdüğümüz, bizlere emanet ettikleri çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmenin bir parçası ve gereği olan bu etkinliklere gösterdiğiniz ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyor, diğer ülkelerden ilçemize festival için gelen sanatçılarımıza hoş geldiniz diyorum” dedi.
Özakcan’ın konuşmasının ardından, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Engelliler ve Engelli Aileler Derneği bünyesinde bulunan 27 kişilik Engelli Ritm Grubu ve orkestrası sahne aldı.
RİTM TUTARAK ÇOCUKLARA EŞLİK ETTİ
Çocukların hünerlerini sergiledikleri sırada aralarına giren Başkan Özakcan, alkışlarıyla çocukların ritmlerine eşlik etti. Festivale katılan sanatseverler de dernek bünyesinde bulunan 8 kişilik Engelli Anneler Korosu da müzik eşliğinde seslendirdikleri parçalarla engelli çocuklarla dans ederek unutulmaz dakikalar geçirdi.