Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Makedonya’nın Manastır kentinde Atatürk’ün eğitim gördüğü Askeri İdadisi’ni gezerek, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.
Aydın Sanayi Odası tarafından düzenlenen Makedonya gezisine davetli olarak katılan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan gezi kapsamında Manastır’da Atatürk’ün eğitim gördüğü Askeri İdadisi’ni ziyaret etti. Atatürk’ün 1896-1899 yılları arasında öğrenim gördüğü, Makedonya’nın Manastır kentindeki Askeri İdadisi’nde, Manastır Kültür Müzesi olarak kullanılan okul binasının birinci katında sergilenen Atatürk’ün balmumu heykeli, büstü ve bazı kişisel eşyalarıyla, hayatı, katıldığı savaşlar, devrimleri, veciz sözlerini içeren bilgiler, fotoğraflar ve Atatürk ile ilgili Türkçe ve diğer dillerde yayımlanmış kitap, broşür ve dergileri inceledi.
Atatürk’ün, eğitimi sırasında aldığı notların da sergilendiği odada, ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri Anı Odası’nda bulunan anı defterine duygu ve düşüncelerini Başkan Özakcan şöyle yazdı: “ Büyük Önderimiz Atatürk; Yaşamımın en duygulu anlarından birini Aydın AYSO üyeleri dostlarımızla birlikte bugün Manastır Askeri İdadisi’ni 1899 yılında bitirdiğiniz kışlayı ziyaretimde yaşadım. Çökmüş, yanmış, yıkılmış, paylaşılmış bir imparatorluğun küllerinden yaratmış olduğunuz çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ve bizlerin, bugün varlık sebebimiz olan sizin manevi huzurunuzda minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek istiyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun”
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve beraberindeki heyet, Makedonya’nın kentlerini ziyaret ederek, çeşitli temaslarda bulunduktan sonra Aydın’a döndüler.