Gezgin Özkan Gülkaynak Kayıtsız 3 teknesiyle yaptığı dünya turunda yaşadıklarını Kuşadası’ndaki gezi tutkunlarına anlattı.
Dünya gezisini ”Bir Hayalin Gerçeğe dönüşüm hikâyesi” isimli kitapta toplayan Gülkaynak, deneyimlerini meraklılarına bir sunumla aktardı. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Nail Özazman, Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak ile çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği sunumda konuşan Özkan Gülkaynak “2006 ve 2009 Yılları arasında küçük ama güzel yelkenlimle denizlerde tam 3 yıl geçirdim. Birçok doğa güzelliğini görme fırsatım oldu. Oldukça değişik kültürler tanıyarak kendi ülkemin ne kadar güzel bir ülke olduğunu öğrendim. Kültürler arası farklılıkları gözlemledim. Yıllarca okuduk fakat, gezerek öğrenmek çok daha farklı ben bunu pratikte yaşama imkânı buldum. O yolculuk boyunda birçok şey öğrendim, bunlar anlatmakla bitmez. Bunlardan bazılarından söz etmek istiyorum. O uçsuz bucaksız denizlerde,geride bıraktığım hayatta ki o para, masa, koltuk hırsları o kadar anlamsız geliyordu ki. Çünkü o denizlerde para geçmiyordu. Zaten denizciler Kapitalizmin gereksizliğini hep savunmuşlardır. Bu politik hırslarda çok anlamsız gelmişti bana. Dedim ki kendi kendime, bizim politikacıları 2 hafta okyanusa bıraksak Türkiye’de büyük değişimler görürüz. Bu yolculuk benim çocukluk hayalimdi, ben çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Siz gençlere de tavsiyem asla hayallerinizin peşini bırakmayın. Hayalleri olmayan insan yaşayamaz” dedi.
Gezgin-Yazar Özkan Gülkaynak, konuşma ve sunumunun ardından hayranlarına “Bir Hayalin Gerçeğe dönüşüm hikâyesi” isimli kitabını imzaladı.