Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, çiftçisinden emeklisine, işadamından küçük esnafa kadar toplumun her kesimin öncelikli talebinin uzlaşı içinde yeni hükümetin kurulması olduğunu belirtti. Belirsizlik sürecinin direk olarak ekonomiyi dolaylı olarak da iş hayatından sosyal hayata kadar her konuyu olumsuz etkileyeceğini belirten Bölge Birliği Başkanı Saraç, “Herkes önünü görmek istiyor. Bunun içinde öncelikle hükümetin kurulmasını bekliyor. Kaos ortamı bekleyenlere fırsat verilmesin” diye konuştu.
Millet iradesinin 7 haziran seçimlerinde 12 yıl aradan sonra biraz daha farklı tecelli ettiğini ve milletin iradesine saygı duyulması gerektiğini belirten Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, sandıktan çıkan sonucu herkesin çok iyi analiz etmesinin de çok önemli olduğunu söyledi.
Bunun yanında seçimin geride kaldığını ve herkesin bir an önce uyum içinde hükümetin kurulmasını beklediğini kaydeden Necip Saraç, “Seçim sonuçları hiçbir partiye hükümeti tek başına kurma yetkisini vermedi. Toplum bu şekilde iradesini ortaya koydu ve koalisyon göründü. Hükümet bir an önce kurulup, programını açıklayıp ekonomiye odaklanması gerekir. Türkiye’nin yapması gereken çok şeyler var. Kaybedilen zaman ülkenin ve vatandaşın aleyhine işliyor. Köyde inek alacak vatandaştan, şehirde araba alacak vatandaşa kadar herkes önünü görmeden bir şey yapmak istemiyor. Tüm yetkililerden talebimiz belirsizliğin bir an önce çözüme kavuşmasıdır. Yaşı müsait olanlar bilir. Türkiye yakın tarihte bu tür seçim sonuçlarını çok yaşadı. Yaşanan çekişmeler sonucu ortaya çıkan olumsuzlukla hem ülkemize hem vatandaşımıza zarar verdi. Bu nedenle süreç uzamadan uyum içerisinde hükümetin kurulması en büyük beklenti haline gelmiştir. Türkiye’nin hükümetsiz kalması bir kaosu sürüklemesi doğru olmaz” dedi.
“VERİLEN SÖZLERİN DE TAKİPÇİSİYİZ”
Türkiye’nin son 14 ay içerisinde, yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere 3 farklı seçim yaşadığını demokrasinin olmazsa olmazı sandığın zaman zaman iş alemine olumsuz etkilediğini de kaydeden Saraç, “Artık gerek ilimzi Aydın gerekse ülkemiz seçim atmosferinden kurtulmalıdır. Özellikle siyasilerimiz başta olmak üzere ilgili olan herkes de sandıktan çıkan sonucu çok iyi analiz edip, gerekli dersleri çıkarmaları esastır. Ümitsiz değiliz ama bir an önce hükümetin kurulmasını bekliyoruz” diye konuştu.