Buharkent Belediyesi öncülüğünde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin şanlı tarihimiz ile buluşturulması amacıyla ‘Çanakkale Gezisi’ düzenledi.
Milli Mücadele’nin destanlaştığı yerleri gençlere göstermek ve öğrencilere milli duyguları yeniden yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen geziye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kafileyi bizzat kendisi uğurlayan Buharkent Belediye başkanı Mehmet Erol, geçmişinden ve tarihinden bihaber yetişen gençlerin geleceklerine yön vermesinin mümkün olmadığını belirterek “Gençlerimiz bugünün kıymetini bilmeleri için dünü iyi bilmeleri gerekiyor. Kurtuluş savaşında yaşanan acılar, kıtlık yılları ve bu toprakların nasıl vatan olduğunun en iyi anlatıldığı yerlerden biri de Çanakkale’dir. Bu nedenle Buharkent Belediyesi olarak her öğrencimizin bu vatanı kendilerine emanet eden binlerce şehidimizin yattığı Çanakkale’yi gidip görmelerini bir nebze de olsa Çanakkale ruhunu yaşamalarını istiyoruz” dedi.
Buharkentli öğrenciler gezi programı kapsamında, Ecebat, Gelibolu, Alçı Tepe, Anzak Koyu, Mecidiye Şehitliği, Kilitbahir, Anıt, Şehitlik, Seddülbahir, Conkbayırı, Anafartalar gibi savaşın yoğun yaşandığı yerleri gezdi. Özellikle tarihe adını altın harflerle yazdıran Seyidonbaşı’nın anıtı önünde uzun süre o günün anılarını dinleyen öğrenciler Seyidonbaşı’nın heykeli önünde de hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Çanakkale gezilerine büyük önem verdiğini belirten Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Çanakkale’yi görmeyen Buharkentli öğrenciler bırakmak istemediklerini söyledi. Çanakkale Zaferi’nin, dünya tarihindeki en büyük ve en stratejik zaferlerden biri olduğunu dile getiren Mehmet Erol, “Her yeri ayrı bir kahramanlık destanıyla örülmüş olan Çanakkale Zaferi’ni anlatmaya kelimeler yetmez. Şanlı tarihimizi daha yakından tanıtmak için bu gezileri düzenliyoruz” dedi.
Çanakkale’den çok etkilendiklerini belirten öğrenciler böylesi manevi iklime hakim bir yere gelmelerine olanak sağlayanlara teşekkür ettiler.