Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 20. Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında rektörlük binasına tırmanan genç dağcılar, dev Atatürk posteri açtı.
ADÜ 20. Kültür ve Sanat Şenliği etkinlikleri ADÜ Dağcılık Topluluğu’nun ‘Geleneksel Rektörlük Binası Tırmanışı’ ile devam etti. Tırmanışı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı ve Prof. Dr. Recai Tunca, Rektör Danışmanı Uzm. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci izledi.
ADÜ Rektörlük binasının dört farklı noktasından binaya başarılı tırmanışlar gerçekleştiren ADÜ Dağcılık Topluluğu üyeleri, son tırmanışlarında dört katlı rektörlük binasına dev bir Atatürk posteri açtı. Başarılı tırmanış ve poster açılması, izleticiler tarafından büyük beğeni topladı. Etkinliğe katılan genç dağcılara Rektör Yardımcıları Sarılı ve Tunca tarafından çiçek, katılım belgesi ve hediye takdim edildi.
ADÜ Dağcılık Topluluğunun geleneksel rektörlük binası tırmanışını başarıyla gerçekleştirdiğini kaydeden ADÜ Kültür ve Sanat Şenlikleri Müdürü Selma Çoban, “ADÜ 20. Bahar Şenliğini kutluyoruz. Dağcılık Topluluğumuz her yıl olduğu gibi bı yılda geleneksel rektörlük binası tırmanışını başarıyla gerçekleştirdi. Sürekli antrenman yaptıkları için bu konuda çok başarılılar. ADÜ Dağcılık Topluluğu olarak diğer üniversitelerin düzenlediği etkinlikler ile Türkiye’nin farklı illerinde tırmanışlar gerçekleştiriyoruz. Son dönemde Denizli’deki Babadağ ve Aladağ’daki tırmanış organizasyonlarını başarıyla tamamladık” diye konuştu.